Mevduat hesaplarına ceza faizi

Güncelleme Tarihi:

Mevduat hesaplarına ceza faizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2021 13:09

Almanya’da bankada parası bulunanlardan ‘ceza faizi’ adı altında eksi faiz uygulayan bankaların sayısının giderek arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili finans karşılaştırmaları kurumu Verivox tarafından yapılan açıklamada Almanya’da mevduat hesaplarına eksi faiz uygulayan bankaların sayısının 300’e çıktığı belirtildi. Yüzde 0.3 ile yüzde 1 arasında değiştiği ifade edilen eksi faiz uygulamasının günlük ciro hesaplarında da geçerli olduğu vurgulandı. Pandemi nedeniyle tasarruf sahiplerinin bankalardaki hesaplarının kabardığına dikkat çeken Verivox Genel Müdürü Oliver Maier, kullanılmayan fazla miktardaki paranın bankalar için de sorun teşkil ettiğini söyledi. Bankaların kendilerinin de böylesi durumlarda Avrupa Merkez Bankası’na aktarılmayan mevduatlar için yüzde 0.5 oranında ceza faizi ödediğine dikkat çeken Maier, bankaların ödemek durumunda olduğu farkı müşterilerine yansıttığını dile getirdi.

Haberin Devamı

HESAP SAHİBİNİN OYAYIYLA MÜMKÜN
Almanya’da gelir sahiplerinin geçen yıl yüzde 16 dolayında para biriktirdiğine işaret eden Maier, mevduatların artması üzerine daha önce 100 bin eurodan itibaren ceza faizi uygulaması yapan bankaların güncel durumda 50 bin euro civarındaki hesaplardan ortalama yüzde 0.5 eksi faiz aldığını dile getirdi. Eksi faiz uygulaması yapan bankalar arasında Postbank, Deutsche Bank, Sparkasse ve Sparda gibi büyük bankların da bulunduğu ifade edildi. Alman Tüketiciler Birliği ise ceza faizi uygulamasının ancak hesap sahiplerinin onayı ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!