Mesut Özil için “İngiltere’deki multimilyoner” demişti ama...

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil için “İngiltere’deki multimilyoner” demişti ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 19:24

Önceki açıklamasında Mesut Özil için “İngiltere’de yaşayıp çalışan multimilyoner birinin söyledikleri Almanya’nın uyum yeteneği hakkında bilgi veremez” diyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, göçmenlerin acı düşmanlıklara maruz kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya’da yükselmekte olan ırkçılığa karşı uyardı. Alman Bild Gazetesi’ne konuşan Maas, “Irkçılığın yeniden hortladığı izlenimleri Almanya’nın itibarına zarar veriyor. Biz, göçmen kökenlilerin kendini tehdit altında hissetmesine izin veremeyiz. Biz, kararlıca çeşitlilik ve hoşgörüden yana tavır almalıyız. Ancak tartışmalar maalesef göçmenlerin bizde acı düşmanlıklara maruz kaldığını gösteriyor. Yabancı ve Yahudi düşmanı saldırılar üzücü biçimde arttı. Bu, ülkemiz adına utanç verici bir durum” diye konuştu.

ESKİ BAŞBAKANI KIZDIRMIŞTI
Mesut Özil’in Alman milli takımını bırakmasının göç üzerine tartışmaları tetiklediğine işaret eden Bakan Maas, daha önce Özil hakkında yaptığı açıklamayla eleştirilere hedef olmuştu. Maas, Özil’in ırkçılık nedeniyle Alman milli takımını bıraktığını açıklamasıyla ilgili, “İngiltere’de yaşayan ve çalışan bir multimilyonerin Almanya’nın uyum yeteneği üzerine bilgi verebileceğini sanmıyorum” demişti. Kendisi gibi Sosyal Demokrat olan eski Başbakan Gerhard Schröder, bu açıklamayı ‘basit ve dayanılmaz’ olarak eleştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!