Merkel oturumu karantinadan canlı izledi

Güncelleme Tarihi:

Merkel oturumu karantinadan canlı izledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 12:30

Almanya’da Federal Meclis, korona krizine karşı eşi benzeri olmayan yüz milyarlarca Euro’luk yardım paketini görüşüyor. Meclis, çok duygulu anlar ve konuşmalara sahne oluyor. Oturuma korona uygulaması nedeniyle 1.5 metre mesafeyi korumak için 709 milletvekilinden sadece üçte biri katıldı. Diğer milletvekilleri oturumu bürolarından parlamento televizyonu üzerinden izledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Angela Merkel de korona karantinasında olduğu için oturumu karantinadan canlı izliyor. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Başbakan Merkel’in durumu iyi. Hükümet ilişkilerini ve uluslararası ilişkileri evden yürütüyor. Daha bir dizi test yapılacak. Doktorların tavsiyesine uyuyor” dedi. Merkel’i Federal Meclis’te Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Olaf Scholz temsil ediyor ve hükümet açıklamasını da o yaptı. Scholz, herkesi böylesi zor günlerde Avrupa çapında dayanışmaya çağırdı ve “Biz beraberiz” dedi. Krizin günlük hayatı, ekonomiyi nasıl derinden etkilediğini anlatan Scholz, okulların kapandığını, düğünlerin, tatillerin iptal edildiğini, ekonomik sektörlerin krizle boğuştuğunu söyledi. Scholz, “Böyle bir durumda hükümet olarak vatandaşlarımızın yanında olmak zorundayız. Biz ülke olarak Almanya’nın son yıllardaki ekonomik başarısı sayesinde bunu yapabilecek durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Merkel oturumu karantinadan canlı izledi
‘BUNU YAPABİLECEK TEK ÜLKEYİZ’
Koalisyonun büyük ortağı CDU/CSU Grup Başkanı Ralph Brinkhaus, hükümetin krize karşı yardım paketinin önemini vurguladı ve “Bunu yapabilecek bir ülke varsa, o da Almanya. Önümüzdeki haftalarda bu beraberlik ve dayanışmayı korursak, bu krizden en güçlü çıkarız” dedi. Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, “Biz sadece ilk adımı attık. Hatalar da yapmış olabiliriz. Ama pazar ekonomisinin geleceğinin korunmasını ihmal edemeyiz” derken, Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Şimdi kazandığımız zamanla sağlık sistemimizi ağır yükten koruyoruz” diye konuştu. Muhalefet partisi FDP Lideri Christian Lindner, insanların tekrar hızlı bir biçimde özgürlüklerine kavuşması için her şeyin yapılmasını istedi. Yeşiller Grup Başkanı Katrin Göring Eckhardt, yardım paketine çoğunluk oyları nedeniyle değil, inanarak onay vereceklerini vurguladı. Sol Parti Grup Başkanı Amira Mohamed Ali, “Ülkemiz bu krizden sonra daha az demokratik ve daha az özgür olmamalı” diye konuştu ve hükümetin yardım paketine onay vereceklerini, bunun için hükümetle birlikte çalışmanın yapıcı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Alman Parlamentosu, 600 milyar Euro kurtarma fonu ve 156 milyar Euro’luk ek bütçeyi onayladı. Ancak bir onay da cuma günü Federal Konsey’den alınacak.

Merkel oturumu karantinadan canlı izledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!