Merkel: ‘Kin ve dışlama bize göre değil’

Güncelleme Tarihi:

Merkel: ‘Kin ve dışlama bize göre değil’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 15:18

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kendisi için de ‘kader seçimi’ olarak görülen Hessen seçimlerinde CDU’nun başbakan adayı Volker Bouffier’ın kampanyasına destek turuna çıktı.

Haberin Devamı

ORTENBERG’te Eyalet Başbakanı Bouffier ile yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Merkel, CDU-Yeşiller koalisyonunun başarısını övdü, koalisyon ortakları arasındaki siyasi tarzın Berlin’de federal hükümete örnek olabileceğini söyledi. Aşırı sağcı AfD’ye karşı, “Kin ve dışlama bize göre değil” diyerek seçmenleri uyaran Merkel’in, büyük kentlerde dizel yasağı tehlikesini nasıl önleyeceği konusundaki sözleri tartışma yarattı. Merkel, dizel araçların yol açtığı havadaki sağlığa zararlı gaz oranının Frankfurt gibi bir metreküp başına 50 mikrogramın altında olduğu kentlerde yasağı önlemek istediklerini söyledi.
Almanya’da sınır bir metreküp başına 40 mikrogram. Bu sınırın üzerindeki kentler dizel yasağıyla karşı karşıya. Yeşillerli Cem Özdemir, Merkel’in sözlerini, “Trafikte 0.5 promil olan alkol oranı sınırını yükseltmiyoruz. Sınavı kazanamayınca, sınav seviyesini düşürmüyoruz” diye eleştirdi.
Hessen’de toplam dört yerde seçim kampanyasına katılacak olan Merkel’in son durağı, perşembe günü Fulda olacak.

BAKMADAN GEÇME!