Merkel: Esad'la olmaz dedi ve...

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Esadla olmaz dedi ve...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 09:24

Suriye'de şartların siyasi çözüme çabuk ulaşılamayacağını gösterdiğini belirten Almanya Başbakanı Merkel, "Bu siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Esad gibi biriyle zaten olmaz" dedi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de son zamanlarda gelişen şartların siyasi çözüme o kadar da çabuk ulaşılamayacağını gösterdiğini belirterek, "Bu durum siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Bu, Beşşar Esad gibi siyasi geleceği olmayan biriyle zaten olmaz" dedi.

Merkel, Berlin'de, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Almanya'nın Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için uğraştığını vurguladı.

Suriye'de son zamanlarda gelişen şartların siyasi çözüme o kadar da çabuk ulaşılamayacağını gösterdiğini dile getiren Merkel, "Bu durum siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Bu, Beşşar Esad gibi siyasi geleceği olmayan biriyle zaten olmaz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Suriye'de acı çeken insanların acılarının dindirilmesi ve DAEŞ'e karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Merkel, "Umarım Esad kendi insanlarını varil bombalarıyla vurmayı durdurur ve Rusya da buna karşı durur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!