‘Maymun çiçeği’ virüsü Almanya’da da yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Maymun çiçeği’ virüsü Almanya’da da yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 11:47

Almanya’da ilk olarak hafta sonu Münih’te 26 yaşındaki bir hastada görülen ‘maymun çiçeği’ virüsü, Berlin’de iki kişide daha tespit edildi.

Haberin Devamı

HASTALARIN sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Berlin Eyaleti Sağlık Senatörlüğü, virüs kapanlarla temas kuranların tespit edilmesi için çalışmaların yapıldığı duyurdu. Virüsün batı veya orta Afrika çıkışlı virüs olup olmadığına yönelik laboratuvar araştırmaları da yapılıyor. Senatörlük, önümüzdeki günlerde virüse yakalanan hastaların sayısında artış beklendiğini açıkladı. Buna rağmen panik yapmaya gerek olmadığını ifade eden Senatör Ulrike Gote, ancak yine hastalıkla ilgili bilimsel verilerin henüz yetersiz olduğu için dikkatli olunmasını istedi. Gote, “Uzmanlar, yeni bir pandemiden korkmamıza gerek olmadığını varsayıyor. Ancak şimdi enfeksiyon vakalarını belirlemek ve kontrol altına almak için hızlı ve tutarlı bir şekilde hareket etmeliyiz” dedi.

‘Maymun çiçeği’ virüsü Almanya’da da yayılıyor
‘KORANAVİRÜS GİBİ OLMAZ’
Charite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Direktörü Leif Erik Sander, ‘maymun çiçeği’ salgınının dinamiklerinin olağan dışı olduğunu ve bu nedenle çok ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Şimdi önemli olanın enfeksiyon zincirlerini ve bulaşma yollarını daha iyi karakterize etmek, onları etkili bir şekilde engellemek olduğunu belirten Sander, “Şimdiye kadar, özellikle diğer erkeklerle cinsel temastan sonra erkekler arasında maymun çiçeği enfeksiyonlarında orantısız bir artış gözlemledik” derken, RBB’ye yaptığı açıklamada, koronavirüs gibi yayılma olmayacağını vurguladı. Sander, ‘maymun çiçeği’ virüsünün yeterince bulaşıcı olmadığını kaydetti. Enfeksiyonun yakın cilt teması ve damlacıklar yoluyla bulaştığından özellikle dikkatli olunması ve tanınmayan kişilerle korunmasız yakın temastan kaçınılması önerildi. Sander, “Özellikle hastalığın tipik semptomları varsa, temaslar sınırlandırmalı ve hızlı bir şekilde tıbbi tedavi alınmalı” dedi. Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) da bazı hastalarda ‘maymun çiçeği’ virüsü olabileceği ve testlerin yapıldığı açıklandı. Virüs özellikle deride yara izine benzer izler oluşturuyor.
‘Maymun çiçeği’ virüsü Almanya’da da yayılıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!