Manuela Schwesig’den kötü haber: Meme kanseri

Güncelleme Tarihi:

Manuela Schwesig’den kötü haber: Meme kanseri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2019 12:03

SPD geçici Genel Başkanı ve Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig meme kanserine yakalandı. SPD Genel Başkanlık görevini bırakacak olan Schwesig, eyalet başbakanlık görevine devam edecek.

Haberin Devamı

SPD geçici Genel Başkanı ve Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig meme kanserine yakalandı. Dün gerçekleştirilen Eyalet Bakanlar Kurulu toplantısından sonra sağlık durumu ve siyasi sorumluluklarıyla ilgili açıklama yapan Schwesig, şunları söyledi: “İyi haber, tedavi edilebilir bir hastalık olması. Ciddi bir tıbbi müdahale gerekli. Tedavi nedeniyle önümüzdeki aylarda randevularıma katılamayacağım. Bunun için bakan arkadaşlarımdan yardım alacağım. Doktorlarımla yaptığım görüşmelerde tedavi sonrası yeniden eski sağlığıma kavuşacağıma inanıyorum. Bu yüzden eyalet başbakanlık ve teşkilat başkanlığı görevimi sürdüreceğim. Önümüzdeki dönemde tüm enerjimi Mecklenburg Vorpommern, sağlığım ve ailem için harcayacağım. Bu yüzden partinin geçici genel başkanlık görevini bırakıyorum.” Stefan Schwesig ile evli olan Manuela Schwesig’in 12 yaşında bir oğlu ve üç yaşında bir kızı var.

Haberin Devamı

DREYER YALNIZ KALIYOR
Son yıllarda SPD içinde yıldızı parlayan 45 yaşındaki Manuela Schwesig, 2017’den beri Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı olarak görev yapıyor. 2013-2017 yılları arasında Angela Merkel kabinesinde Federal Aile Bakanı olarak sorumluluk üstlendi. 30 Ocak 2019’dan beri de Hermann Gröhe (CDU) ile birlikte Federal Meclis ile Eyaletler Meclisi arasındaki işbirliğini sağlayan komsiyonun başkanlığını yürütüyor. Schwesig, Andrea Nahles’in haziran başında SPD Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine Malu Dreyer ve Thorsten Gümbel ile birlikte geçici olarak SPD Genel Başkanlığı görevini üstlenmişti. Schwesig’in görevini bırakacağını açıklamasıyla SPD’de genel başkan sayısı ikiye düşüyor. Thorsten Schaefer Gümbel de 1 Ekim’den itibaren Alman Uluslararası İşbirliği Toplumu yönetim kurulu üyeliği görevine başlayacağı için SPD Genel Başkanlığı görevini bırakacak. Böylece partide üç olan geçici genel başkan sayısı bire düşecek. Malu Dreyer ise aralık ayına kadar Gümbel’in resmi olmasa da gönüllü olarak kendisine yardımcı olacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!