3 gün içinde yaklaşık 15 bin kişi takip etti

Güncelleme Tarihi:

3 gün içinde yaklaşık 15 bin kişi takip etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 10:13

Festivali üç gün içinde yaklaşık 15 bin kişi takip etti.

Haberin Devamı

Ramazan ve bayramın bitmesinin ardından, hafta sonu tatilinden faydalanan Avrupalı Türkler, bulundukları şehirlerde düzenledikleri kermes ve yaz şenlikleri ile bulundukları yöreye renk ve canlılık getirdiler.

Hiç kuşkusuz en büyük Türk-Alman Yaz Festivali Nürnberg’de yaşandı. Nürnberg’de Bundesliga 2 .lig ekibi 1.FC Nürnberg’den sonra, en üst ligde oynayan Landesliga ekibi Dergahspor ’un 3 gün boyunca devam eden Türk-Alman Yaz Festivali adeta ziyaretçi rekoru kırdı. Çeşitli ulusların dansçılarının sahne aldığı Festivali üç gün içinde yaklaşık 15 bin kişi takip etti. Dergahspor ’lu futbolcular sahnede halka tanıtıldılar ve hep birlikte barış güvercini uçurdular.

Dergahsor Başkanı İbrahim Akbulut, 2.Başkan Recep Som ve arkadaşlarının canla başla çalıştığı kermesin yönetimini tanınmış Milenyum Orkestrası solisti Ertan Can üstlendi. Festivalde, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır , Uyum Meclisi üyesi Hediye Erdem Şenyurt ile çok sayıda tanınmış davetli hazır bulundu.

Haberin Devamı

Konuklar birer konuşma yaparak Dergahspor ’un başarısını övdüler ve maddi sıkıntıda olan kulübe yardım elinin uzatılması gerektiğinin altın çizdiler. Türk-Alman Yaz festivalinde kurulan stantlarda, Türk lokantaları damak zevkine hitap derken, başta ebru sanatı olmak üzere, Türk Kültürü de tanıtıldı. Alman orkestrası ve dans grupları ile Hintli dans ekibinin gösterileri büyük beğeni kazandı. Nürnberg Altın Kızlar Grubu ise büyük alkış aldı. Sahne de, Türkiye’nin tanınmış sanatçıları İlyas Yalçıntaş, Sinan Yılmaz ile Alper’in performansları herkesi coşturdu. Kol bastıdan, halaya kadar ziyaretçiler, gönüllerince eğlendiler. Yapılan çekilişte bir talihli otomobil kazandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!