Güncelleme Tarihi:

Regionalliga Nordost'ta oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında Erfurtlu oyuncu Raphael Assibey-Mensah'a yönelik ırkçı hakaretler nedeniyle maç durdu. Zwickau blokundan geldiği belirtilen hakaretlerin faili bulunamadı.
Maç sonrası konuşan Mensah, "Benny bir oyuncuya faul yaptı ve fan bloğundan bir adam 'Afrikalılar dışarı' diye bağırdı. Onu hemen uyardım ama bağırmaya devam etti. Biz 1947'de değiliz. Doğu gelişti. Hala gelişmemiş bazıları var elbette" dedi.
Bir yıl Zwickau forması giyen Mensah, failin bulunamamasını da eleştirdi: "Kim olduğunu gösterdim. Onu hala içeride tuttular. Onu işaret ettim. Bulunamaması ilginç. Bu benim için tesadüf değil. Hiçbir işaret yapılmıyor ama kimsenin umurunda değil. Bunun futbolda yeri yok."
Yaşanan skandalın yanı sıra maçta futbol da vardı. Erfurt, Obed Chidindu Ugondu'nun 47. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Ancak 62'de Erfurt'lu Theo Martens kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 79'da Erfurt kaptanı Til-Linus Schwarz ikinci sarıdan kırmızı görünce takımını 9 kişi bıraktı. Zwickau bu dakikada kazandığı penaltıyla eşitliği yakaladı ve 82'de bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.