Lüks otelden bile daha pahalı: Yatak başı 176 Euro

Güncelleme Tarihi:

Lüks otelden bile daha pahalı: Yatak başı 176 Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 11:05

Almanya’nın Münih kentinde ilginç bir olay ortaya çıktı. Münih’te yaşayan Mehmet kalın isimli ‘uyanık’ Türk vatandaşı, zor duruma olan, kaçak insanların konaklamasını sağlamak için ilginç bir yol buldu. Kiraladığı iki katlı bir binanın giriş katı, bodrum katı ve çatı katına yerleştirdiği sıralı yataklarla sığınmacı gibi insanlara, yatakları kiralamaya başladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde ilginç bir olay ortaya çıktı. Münih’te yaşayan Mehmet kalın isimli ‘uyanık’ Türk vatandaşı, zor duruma olan, kaçak insanların konaklamasını sağlamak için ilginç bir yol buldu.

Kiraladığı iki katlı bir binanın giriş katı, bodrum katı ve çatı katına yerleştirdiği sıralı yataklarla sığınmacı gibi insanlara, yatakları kiralamaya başladı.

YATAK BAŞI 176 EURO

Herkese ait bir oda değil, sadece birer yatak. Oda da veya koridora serilmiş durumda. 60 erkek yatanın yanı sıra,kadın ve çocuklarla birlikte 70 kişi aynı bina içinde ve bodrum katında ortak kullanılan bir tuvalet. İnsanlık dışı. Sığınmacı evlerinden daha kötü şartlar altında bir uygulama. Sadece 4 adet yemek pişirme ocağı. Yangını önleyici hiç bir tedbir yok. Kalorifer çalışmıyor. Sıcak su desen zaten yok. Duvarlar ise rutubetli ve hastalığa davetiye çıkarıyor. Pislik ve koku ise adeta diz boyu.

BELEDİYE BAŞKANI REİTER: “REZALETE GÖZ YUMAMAZDIM”

Münih’in Kirchtrudering semtinde ortaya çıktı bu rezalet ve bunu gerçekleştiren, bu yatakları kiralayan ise Mehmet Kalın (42) isimli bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Münih Anakent Belediye Başkanı Dieter Reiter emir verdi ve binaya girilerek rezalet temizlendi.

Münih Anakent Beldiye Başkanı Dieter Reiter yaptığı açıklamada, “böyle bir insanlık dışı uygulamayı göz ardı edemezdim. Zor durumdaki insanların şartları yüzünden gelir elde eden bu kişinin en ağır ceza alması için gereken işlemlerin yapılması için ilgili makamları harekete geçireceğim.Böyle bir olaya göz yumamazdım. Utanç verici bir durum” dedi.

Olay, geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren mahalle sakinlerinin binadan gelen pis kokular ve kalabalık yaşamanın yanı sıra, etrafa yayılan pislik ile sesli ortamın oluşması sonrası şikayetlerle başladı.

Olay sonrası, binada kalan 30 kişi Münih Olimpiyat köyü yakınındaki sığınmacı evine yerleştirildi. Mehmet Kalın isimli Türk hakkında ise adli soruşturma yapılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!