Londra’da üniversite protestoları olaylı geçti

Güncelleme Tarihi:

Londra’da üniversite protestoları olaylı geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 13:41

İngiltere’nin başkenti Londra’da üniversite ücretlerini protesto etmek için düzenlenen eylemde protestocular polisle çatıştı.

Haberin Devamı

Hükümetin dar gelirli öğrencilere ayrılan ödenekleri kesmesini protesto eden ve bu hamlenin öğrenciler üzerindeki hali hazırda yüksek olan maddi yükü artıracağını iddia eden protestocular eyleme evde yaptıkları kalkanlar, boya bombaları ve yumurtalarla geldi.

Bir çoğu SOAS, King’s College London, University College London ve University of London gibi ülkenin önde gelen üniversitelerinde öğrenci olan protestocular, “Bedava eğitim” taleplerini belirten sloganlar attı ve “Siz ödenekleri kesiyorsunuz biz kanıyoruz”, “Sefalet artık normal oldu” ve “Böyle şeyler Hogwarts’da olmazdı” yazılı pankartlar taşıdı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin gölge kabinesinde Maliye gölge Bakanı olarak görev yapan John McDonnell da eyleme katıldı ve protestoculara konuşma yaptı.

McDonnell konuşmasında üniversite ücretlerini artırıp okullara verilen yardım verilen ödenekleri kaldırıp yerine öğrenci kredisi vermeyi teklif eden hükümeti “Öğrencilere ihanet etmekle” suçladı. Şu anki sistemde ailesinin yıllık geliri 25 bin sterlinin altında olan öğrencilere devlet tarafından yıllık 3,387 sterlin yardım yapılıyor. Hükümet gelecek akademik yoldan itibaren bu ödenekleri kesmeyi ve bunun yerine dar gelirli öğrencilere öğrenci kredisi vermeyi planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!