Londra’da Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda iftar

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda iftar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 10:03

Londra’da Kadir Gecesi düzenlenen iftar programı, pandemi dolayısıyla uzun süredir birbirini göremeyen insanları buluşturdu.

Haberin Devamı

LONDRA’nın Tottenham bölgesindeki ‘Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda, Kadir Gecesi verilen iftar yemeği, İngiltere Türk toplumundan geniş bir kitleyi bir araya getirdi. Bu ülkede 30 yıldan bu yana moda ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Kıbrıslı Türk iş insanı Bilal Hüseyin, Kadir Gecesi düzenlenen iftar programında 220 misafiri ağırladı. Bilal Hüseyin ile oğulları Barış ve Muhammed Hüseyin’in konuklarıyla yakından ilgilendiği iftar programına, Londra’da yayın yapan Olay gazetesinin sahibi Nural Ezel, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Osman Ercen, Yeni Boğaziçi Futbol Kulübü Başkanı Erdoğan Baca ve iş insanları Hüseyin Eriş, Turgay Ayanoğlu, Ali Turgay, Mehmet Hasan Caner, Ufuk Caner, Hacı Turgut Yorgancıoğlu ile Aygün Köle’nin de aralarında bulunduğu seçkin bir kitle katıldı.

Haberin Devamı

Londra’da Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda iftar

‘RAMAZAN AYINI ÖZLEYECEĞİZ’
Şeyh Nazım Sufî Dergahı’nın yöneticisi Osman Çıkıkçıoğlu, iftar öncesi konuklara hitaben Kadir Gecesi’nin önemi ve faziletlerini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Bu mübarek gecede inananları ve konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çıkıkcıoğlu, “Dergah’ta bir ay boyunca her akşam iftar programları ve Teravih namazlarıyla Ramazan ayını ihya etmeye çalıştık. Bu mübarek ay bize, dostluğu, yardımlaşmayı, kaynaşmayı bir defa daha hatırlattı. Bu mübarek aya veda etmeye hazırlanırken, ‘On bir ayın sultanı olan Ramazan ayını’ özleyeceğiz” diye konuştu. İftar programını düzenleyen Bilal Hüseyin de davetine katılanlara teşekkür ederek, “Uzun zamandır birbirini görmeyen insanları Ramazan ayının bereketi ile bir araya getirmek kısmet oldu. Bu da bu mübarek ayın faziletlerinden” diye konuştu. İftar programı, ikramlar ve dualarla son buldu.

Londra’da Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda iftar

 

Haberin Devamı

Londra’da Şeyh Nazım Sufi Dergahı’nda iftar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!