Londra hayalet şehir!

Güncelleme Tarihi:

Londra hayalet şehir
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2020 12:02

Londra’da işlek cadde ve meydanlar koronavirüs sebebiyle önemli ölçüde boşaldı. Piccadilly ve Trafalgar meydanlarında; mağazaların bulunduğu Oxford ve Regent caddelerinde yoğunluk ciddi ölçüde azaldı. Apple ve Disney’in mağazalarını kapattığı, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mağazaların ise boş olduğu belirtildi. Marketler oluşan uzun kuyruklar sonucu satışlara kısıtlama getirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

LONDRA Toplu Ulaşım İdaresi (TFL) yolcu sayısındaki azalmanın kendilerine 500 milyon sterlin zarara neden olduğunu ve finansal destek için hükümete başvuracaklarını bildirdi. Hükümetin acil durumlarda düzenlediği COBRA toplantısının ardından konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, virüsle mücadele için yeni tedbirler alındığını açıklarken alınan tedbirlerin bir adım öne taşındığını belirtti.

 

Londra hayalet şehir

İNGİLTERE YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI
Johnson, yeni önlemler kapsamında insanların gerekli olmadıkça sosyal ortamlardan kaçınmalarını ve 70 yaş üzerindeki kişilerin, hamilelerin ve sağlık sorunları yaşayanların kendilerini tüm sosyal iletişimden uzak tutmalarını istedi. Johnson, kalabalıkların bir araya geldiği büyük toplantılardan ve spor etkinliklerinden; gece kulübü veya restoranlara gitmekten kaçınılması gerektiğinin de altını çizdi. Başbakan ayrıca mümkünse işe gitmek yerine evden çalışılmasının gerektiğini belirterek ateş, öksürük ve solunum yetersizliği gibi koronavirüs semptomlarını gösteren kişilerin kendilerini 14 gün boyunca karantinaya almaları gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Londra hayalet şehir

MARKETLERDEN KORONAVİRÜS ÖNLEMİ
İnsanların marketlerin açılış saatlerinden itibaren market girişlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu ülkede, süpermarketler büyük talebe karşılık vermekte zorlanmaları nedeniyle satışlara kısıtlama getirdi. İngiltere’nin en büyük süpermarketleri, Tesco, Sainsburys, Waitrose ve Morrison kişi başına üçten fazla gıda ürünü satışına izin vermiyor. Süpermarket zinciri Sainsburys, şubelerinin, perşembe günleri bir saatliğine sadece 70 yaş üzerindeki müşterilerinin ihtiyaçları için hizmet vereceğini açıkladı. Marketin pizza, taze et ve balık satışı yapan ve kafe bölümleri kapatılarak,ÿraflara konması içi daha fazla ürün ve ürünlerin yerleştirilmesi için personel sağlanmış olacak. Ayrıca müşteriler tuvalet kağıdı, sabun ve uzun süreli süt gibi çok talep gören ürünleri kişi başına 2’den fazla satın alamayacak. Tesco 24 saat açık olan şubelerinin açılış saatlerini askıya alırken Morrison, müşterilerinden sadece ihtiyaçları kadar satın almaları uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Londra hayalet şehir

ÖLÜ SAYISI 55’E YÜKSELDİ
Okulların tatil edilmesinin şu anda gerekli olmadığını tekrarlayan Johnson’a ise toplumun farklı kesimlerinden eleştiriler yöneltildi. Johnson, geçen hafta açıkladığı tedbirlerde İngiltere’nin yüzde 60’ının bu virüsten etkileneceğini ve insanların virüse yakalanmamak yerine bağışıklık kazanmasını beklediklerini söylemişti. İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 55’e yükseldi. Ülkede koronavirüs tespit edilenlerin sayısının bin 543 olduğu; 21 hastanın da tedavi edildiği belirtildi.

Londra hayalet şehir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!