Linde'den işten çıkarma dalgası

Güncelleme Tarihi:

Lindeden işten çıkarma dalgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2026 11:05

Almanya merkezli dünyanın en büyük endüstriyel gaz üreticisi Linde, yeniden yapılanma kararı aldı. Şirketin tesis inşaatı bölümünde çalışan 400'e yakın kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Söz konusu bölümdeki işlerin neredeyse dörtte birine denk geliyor.

Haberin Devamı

"Süddeutsche Zeitung" gazetesinin haberine göre, işten çıkarmalar şirketin Münih yakınlarındaki Höllriegelskreuth ve Dresden'deki tesislerini vuracak. Şirket, çalışanların işten ayrılma seçeneklerini sonbahar aylarında belirleyecek.

Linde, planlanan işten çıkarmaların gerekçesini, tesis inşaatı sektöründe artan maliyet ve teknoloji rekabeti olarak açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Rekabet gücünü korumak için organizasyon ve kaynaklarda uyum sağlanması gerekiyor" denildi. Şirketin çalışan temsilcileri ve iş konseyleriyle yoğun görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

Çalışanlara 31 Mart'a kadar, anlaşmalı ayrılık sözleşmesi imzalamaları, 30 Nisan'a kadar, bir transfer şirketine geçiş yapmaları veya 31 Mart'a kadar, mümkünse, kısmi emeklilik düzenlemesini kabul etmeleri gibi üç seçenek sunulacak. Bu seçeneklerden hiçbirini kullanmayan çalışanların, işletme kaynaklı fesihlerle karşılaşması bekleniyor.

Linde, ABD'li rakibi Praxair ile birleşmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden yönetiliyor.

BAKMADAN GEÇME!