Kurallara uymayanlar...

Güncelleme Tarihi:

Kurallara uymayanlar...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2020 11:23

Bochum Ruhr Üniversitesi araştırma ve tedavi merkezi, 8 ülkede son 12 hafta içinde koronavirüsten ölümleri araştırdı. Her ülkede haziran ayı başında 18 yaşından itibaren bin civarında insana korona önlemlerini ne kadar ciddiye aldıkları ve uydukları soruldu. Anket sonucuna göre korona kurallarına tam uyulmayan ülkelerde ölüm vakalarının yüksek olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

SONUÇLARI açıklayan Ruhr Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Jürgen Margraf “Son 12 hafta içinde korona kurallarına sıkı sıkıya uyan ülkelerde, korona kurallarını ciddiye almayan ülkelere kıyasla ölüm vakaları 13 kat daha az” dedi. 8 ülkede yapılan araştırmaya katılanların yüzde 77’si korona önlemlerini önemli buluyor. Korona önlemlerini önemli bulan ülkelerin başında yüzde 84 ile Almanya, ciddiye almayan ülkeler arasında yüzde 72 ile Polonya ve İsveç geliyor. “Kurallara uyuyorum” diyenlerin oranı yüzde 92. Almanya’da “Korona önlemlerine tamamen uyuyorum” diyenlerin oranı yüzde 94, İngiltere’de yüzde 97, Rusya’da ise yüzde 85.
Korona önlemlerine sıkı sıkıya uyan İngiltere, İspanya, Fransa, ve Almanya’da 1 Haziran’dan itibaren ölüm vakaları yüzde 7.8 oranında arttı. Kuralların ciddiye alınmadığı Rusya, ABD, Polonya ve İsveç’te ise ölüm vakalarındaki artış yüzde 105.8. Prof. Jürgen Margraf, “13.6 kez daha fazla” dedi.

BAKMADAN GEÇME!