Kriz konser erteletti

Güncelleme Tarihi:

Kriz konser erteletti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 00:09

ABD’deki bütçe kirizi ‘kepenk kapatma’ya kadar varırken, son olarak ABD’nin Ankara Büyükel-çiliği’nin 8 Ekim’de düzenleyeceği resital de ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

ABD’de hükümetin bazı faaliyetlerini durdurmasına neden olan bütçe anlaşmazlığı ülkenin tüm faaliyetlerini etkiliyor. Öyleki ABD’de devletin kepenk indirmesine neden olan bütçe krizi, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği’ni de olumsuz etkiledi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile eşi Marie Ricciardone’nin evsahipliğinde 8 Ekim Salı günü büyükelçilik rezidansında soprano Angela Ahiskal ve piyanist Tayfun İlhan’ın katılımıyla düzenlenecek resital ve resepsiyon bütçe krizi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Büyükelçilik daha önceden davetiye gönderdiği kişilere yeniden bir yazı göndererek, etkinliğin ertelendiğini bildirdi.

İPTAL YAZILI DUYURULDU
Büyükelçilikten Türkçe ve İngilizce olarak gönderilen yazıda şöyle denildi: “Sayın konuğumuz, ABD Hükümeti’nde yaşanan bütçe görüşmeleri nedeniyle, tüm sosyal faaliyetlerin geçici olarak durdurulması kararı alınmıştır. Bu karar uyarınca, ABD Büyükelçiliği’nin 8 Ekim 2013 saat 18.30’da düzenleyeceği resital ve resepsiyon ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Etkinliğin yeni tarihi belli olduğunda siz konuklarımıza tekrar davetiye gönderilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği de önceki yıl ülkenin ekonomik krize girmesinden sonra milli gün resepsiyonu dahil birçok etkinliği iptal etmişti. Kongre 17 Ekim’e kadar devletin borçlanma yetkisini artırmak zorunda. Aksi halde borçlarını ödeyemeyecek olan ülke temerrüde düşmüş olacak. Kongre üyeleri harcama limiti sorununun, ABD Başkanı Barack Obama’nın tartışmalı sağlık sigortası programı ile birlikte, ABD bütçesinden kaynaklanan daha büyük bir sorun olacağını düşünüyorlar. Ancak önümüzdeki haftaya da uzayacağı öngörülen krizin ABD Hükümeti’nin borçlanma limitinin dolacağı 17 Ekim günü öncesinde ise başkent yeni bir krize hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!