Kovid-19 salgınında vaka rekoru

Güncelleme Tarihi:

Kovid-19 salgınında vaka rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 10:54

Almanya’da Omikron varyantının yayılmasıyla birlikte koronavirüs vaka sayıları da hızla artıyor. Son 24 saatte günlük vaka sayısı yeni bir rekorla 81 bin 417 oldu, bugüne kadar toplam görülen vaka sayısı 7 milyon 743 bin 228’e yükseldi. 316 kişinin hayatını kaybettiği ülkede koronavirüs kaynaklı ölenlerin sayısı ise 115 bin 51 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

ROBERT Koch Enstitüsü’nün (RKI) verilerine göre son 24 saatte tespit edilen vakaların 17 bin 139’u Omikron varyantı. Bir hafta içinde virüse yakalananların sayısı 355 bin 620, haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı ise 427.7 olarak açıklandı. Bölgesel olarak en hızlı artış ise Berlin’in Kreuzberg ilçesinde görüldü. Buradaki insidans değerinin 1308’e çıktığı belirtildi. Yoğun bakım servislerinde 21 bin 10 hasta bulunduğu, doluluk oranının yüzde 84.13 olduğu belirtildi. Boş yatak sayısı 4 bin 130, yoğun bakım servislerinde yatan koronavirüs hasta sayısı ise 3 bin 45 olarak açıklandı. Hastaların 1832’sinin solunum sistemine bağlı olarak hayatlarını sürdürdüğü belirtildi. Yeni dönemde koronavirüs önlemleri için temel baz alınan yoğun bakımlardaki 100 bin nüfusa göre doluluk oranı değeri de 3.13 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA GERİDE KALDI
Avrupa ülkelerine göre geride kalan Almanya’da iki doz aşısını olanların sayısı 62 milyon 200 bin olarak açıklandı. Buna göre halkın yüzde 72.2’si iki doz aşısını yaptırmış oldu. Üçüncü doz yaptıranların sayısı ise 36 milyon 800 olarak açıklandı. Federal hükümet ise ocak ayı sonuna kadar yüzde 80 oranında iki doz aşı hedefi koymuştu. Şu ana kadar toplam 155.4 milyon doz aşı yapıldı.

 

Kovid-19 salgınında vaka rekoru

KARANTİNA SÜRESİ KISALABİLİR
ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz ile eyalet hükümetleri, hem koronavirüs bulaşmış kişiler hem de temas kurdukları kişiler için karantina sürelerini kısaltma kararı almıştı. 14 gün olan karantina süresinin düşürülmesi kararının bugün Federal Meclis’te onaylanması, yarın da Federal Konsey’de kabul edilmesi bekleniyor. Cumartesi yürürlüğe girmesi beklenen yeni karantina uygulamasında hatırlatma aşısını olanlar Kovid-19 testi pozitif çıkan biriyle temas etseler bile karantina girmeyecek. Bunun dışındaki kişiler ise herhangi bir semptom göstermedikleri takdirde karantina süresini 10 gün veya negatif test sonucu elde etmesi halinde 7 gün ile sınırlı tutabilecek.

Haberin Devamı

UMUTLANDIRAN ARAŞTIRMA
Öte yandan Omikron varyantıyla ilgili ABD’de yapılan bir araştırma, korona salgını konusunda umutlandırdı. Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nin 69 bin 279 koronavirüs hastası üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre, Omikron varyantının Delta varyantı kadar öldürücü olmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılan hastaların dörtte üçünün Omikron varyantına yakalandığı gerisinin ise Delta olduğu belirtildi. Araştırma sonucuna göre Omikron varyantıyla hastaneye gelenler diğer korona hastalarına göre kısa sürede tahliye edildi. Omikron varyantına yakalanan bir hastanın yoğun bakıma düşme oranı yüzde 74 daha az. En önemlisi ise Omikron varyantına yakalananların ölüm oranı Delta varyantına göre yüzde 91 daha düşük olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!