Koronavirüste yine karamsar tablo

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüste yine karamsar tablo
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 11:59

Almanya’da koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalarla bilinen virolog Christian Drosten, sonbahar ve kış aylarında virüsün yeni varyantının etkili olacağı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

OCAK ayında, bu yıl için endemik süreç olacağı yönündeki açıklamasının hata olduğunu belirten Drosten, hatalı virüsün çok yeni varyantlarının ortaya çıktığını söyledi. “Bu nedenle hatamı düzeltmek istiyorum” diyen Drosten, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, “Artık yıl sonuna kadar pandeminin bittiği izlenimine sahip olacağımızı düşünmüyorum. Daha uzun sürecek” diye konuştu. Virüsün bu kadar hızlı değişmesini kimsenin beklemediğini ifade eden Drosten, “Alfa varyantı geldiğinde benim için çok şaşırtıcıydı, Delta göründüğünde ilk başta şüpheciydim, Omikron ile kendinizi yeniden yönlendirmeniz gerekiyordu ve ocak ayından beri yeniden yeni Omikron alt varyantları var” dedi.

EYLÜL SONRASI ARTIŞ OLACAK
Charite Hastanesi Viroloji Bölümü Başkanı Christian Drosten, tatil sonrasında ve özellikle de eylül ayından itibaren koronavirüs vaka sayısında ciddi artış beklediğini kaydetti. Karamsar bir tahminde bulunan Drosten, “Eylül ayından itibaren korkarım çok yüksek vaka sayılarımız olacak” dedi. Diğer ülkelerde de hastaneye yatışların ve ölümlerin tekrar arttığının gözlemlendiğini kaydeden Drosten, “Bizde de durum böyle olacak” diye konuştu. Siyasileri de uyaran Drosten, tedbirlerin alınmasını tavsiye etti aksi halde iş yerlerinde çok fazla hastalık izni olacağını vurguladı: “Bu, yalnızca hastalığa kapılananlara değil, aynı zamanda zaten sarsılmış olan ekonomiye de baskı yapacak gerçek bir sorun olacak. Çok ciddiye alınması gereken oldukça farklı bir durum olacak.”

BAKMADAN GEÇME!