Koronavirüs onları da vurdu...

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs onları da vurdu...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 16:25

Alman 1. Lig futbol takımlarından Hertha BSC’in antrenörleri ile bir futbolcusuna Covid-19 pozitif teşhisi konulması üzerine kulüpte tam bir şok yaşandı. Hertha BSC takım olarak karantinaya alındı ve gelecek 3 lig maçı ertelendi.

Haberin Devamı

Ligin son sıralarında yer alan ve 1’nci Lig’de kalma mücadelesi veren Hertha BSC’nin antrenörü Pal Dardai, yardımcısı Admir Hamzagiç ve futbolculardan Dodi Lukebakio’un testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine antrenörlerin beraber çalıştığı ekip ile futbolcu Hamzagic karantinada kalmaları için evlerine gönderildi. Takımı geçici olarak eski profesyonel futbolcu Arne Friedrich’in çalıştıracağı açıklandı. Ancak diğer oyuncu Marvin Plattenhardt da korona tespit edilmesi üzerine Charlottenburg Sağlık Dairesi tüm takımın karantinaya alındığını duyurdu. 

Alman Futbol Federasyonu da Hertha BSC’nin Mainz, Freiburg ve Schalke’ye karşı oynayacağı 3 maçını ertelemek zorunda kaldı. Hertha’nın ertelenen maçları 28 Nisan’dan sonra oynayacağı açıklandı. Bu kararın ikinci lige düşme sınırında bulunan takımı olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Hertha Bundesliga’da 26 puanla 15.sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon sonuna doğru aynı şekilde karantinaya alınan Dynamo Dresden takımı, karantina sonrası yaptığı erteleme maçlarında gösterdiği düşük performans sonrası ikinci lige düşmüştü.

BAKMADAN GEÇME!