Korona kriz yönetimi Carsten Breuer’e emanet!

Güncelleme Tarihi:

Korona kriz yönetimi Carsten Breuer’e emanet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 12:44

Almanya’da yeni koalisyon hükümeti tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Korona Kriz Komitesi’nin (Krisenstab) başına Carsten Breuer isimli bir generalin getireleceği duyuruldu.

Haberin Devamı

KORONA salgını ile daha etkin mücadele edebilmek amacıyla SPD, Yeşiller ve FDP partilerinden oluşan yeni koalisyon hükümeti, başbakanlığa bağlı olarak çalışacak yeni bir kriz yönetimi oluşturmaya karar verdi. Koalisyon sözleşmesinde de adı geçen Kriz Komitesi’nin görevleri arasında, pandemi sürecinin sürekli olarak kontrol edilmesi, ileriye yönelik gelişmeler hakkında raporlar hazırlanması ve hükümet tarafından alınan korona tedbir kararlarının uygulanmasının takibi gibi konular bulunuyor.

SÖDER’İN ÇEKİNCELERİ VAR
Kriz yönetiminin nasıl olacağı hakkında son olarak açıklamada bulunan FDP Genel Başkanı ve gelecek hükümetin Maliye Bakanı olacağı belirtilen Christian Lindner, 50 kişilik ekipten oluşacak olan Kriz Komitesi’nin başına tümgeneral rütbesindeki 56 yaşındaki Carsten Breuer’in getirileceğini duyurdu. Gelecekteki Almanya Başbakanı Olaf Scholz (SPD) ile halen başbakanlık görevini sürdüren Başbakan Angela Merkel’in kurulacak olan yeni komite hakkında görüş birliği içerisinde olduğu ve ortak çalışmalar yürüttüğü kaydedilirken, Bavyera Başbakanı Markus Söder (CSU) ise askeri bir görevlinin sivil yönetimlere direktif vermesinin doğal olmadığını ve pek fayda sağlayamacığı görüşünde olduğunu belirterek çekincelerini dile getirdi. Diğer yandan Federal Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan mevcut pandemi mücadele timinin başında asker rütbeli bir doktorun bulunduğuna ayrıca dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!