'Korona kampı'na anayasa mahkemesi engeli

Güncelleme Tarihi:

Korona kampına anayasa mahkemesi engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2020 10:21

Korona karşıtlarının başbakanlık binası yakınlarındaki park alanında ‘Korona Kampı’ kurmasına Federal Anayasa Mahkemesi izin vermedi.

Haberin Devamı

ANAYASA Mahkemesi, Berlin Brandenburg Eyalet Yüksek İdari Mahkemesi’nin yasak kararının yerinde olduğuna karar verdi. Yüksek mahkeme kararı pazar akşamı aldı. Cumartesi günü Berlin’de mahkeme kararıyla korona önlemlerini protesto etmek için izin alan ‘Querdenken 711’ adlı grup, bu kez 30 Ağustos ile 14 Eylül tarihleri arasında Federal Başbakanlık ve Federal Meclis Binası yakınlarında protesto kampı kurmak için bildirimde bulundu. Polis kampı yasakladı. Berlin İdari Mahkemesi yasak kararını kaldırarak kampa izin verdi. Karara itiraz için Berlin Brandenburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne başvuruldu.

ACİL KARAR İSTEDİLER
Yüksek İdari Mahkeme, korona önlemlerinin ihlal edileceğini ve asgari koruma önlemlerinin alınamayacağını gerekçe göstererek iptal etti. Bu kez göstericiler Yüksek İdari Mahkeme’nin kararını iptal etmek için Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak acil karar çıkarmak istedi. Karlsruhe’teki Anayasa Mahkemesi yargıçları acil toplanarak konuyla ilgili karar verdi. Pazar akşamı verilen kararda Berlin Brandenburg Eyalet Yüksek İdari Mahkemesi’nin kararını yerinde buldu. Böylece Berlin polisinin kampı yasaklama kararı en üst mahkemece onaylandı.

BAKMADAN GEÇME!