Korona bölgesi polis kordonu altında

Güncelleme Tarihi:

Korona bölgesi polis kordonu altında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2020 11:01

Almanya’da Tönnies et fabrikasında patlak veren korona vakaları sonucu alınan tedbirlerin uygulanması ve güvenliğin sağlanması için Gütersloh bölgesi tamamen polis kontrolü altına alındı.

Haberin Devamı

BIELEFELD Emniyet Müdürlüğü, karantinanın denetimi, sağlık testleri ve güvenlikte yardımcı olmak için her biri en az 80 polisten oluşan üç birlik takviye polis gücünü bölgeye gönderdi gönderdi. Gütersloh’ta yapılan testlerde korona vaka sayısı ise 2 bin 54’e yükseldi. Böylece bölgede son 7 gün içinde 100 bin nüfus başına korona vaka sayısı 270.2’ye ulaştı. Almanya içinde riskli korona bölgesinden gelenlere birçok eyalet seyahat yasağı kararı aldı. Bavyera’nın ‘eyalette geceleme yasağı’ kararı bugün yürürlüğe giriyor. Yasal düzenlemeye göre riskli ilçe, bölge veya eyaletten gelenlerin, orada kaydı bulunanların Bavyera’da konaklaması yasak. Sadece korona testi negatif çıktığına dair raporu olanlar geceleme yasağından muaf.

Korona bölgesi polis kordonu altında
UÇAK SEFERLERİNE YASAK
Riskli korona bölgesi ilan edilen Gütersloh ilçesinin bağlı olduğu Kuzey Ren Vestfalya için seyahat uyarısı kararı alan Avusturya, şimdi bu eyaletten uçak seferlerini de yasaklamaya hazırlanıyor. Avusturya haber ajansı APA’nın haberine göre Köln-Bonn, Düsseldorf, Münster-Osnabrück ve Dortmund havalimanlarında uçaklara iniş izni verilmeyecek. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, Avusturya’nın seyahat uyarısı kararını eleştirdi.
Korona bölgesi polis kordonu altında

Aynı zamanda CDU Genel Başkan adayı olan Armin Laschet, Bild gazetesinin “Gelecek seçimlerde Almanya Başbakanı olma rüyası görüyor musunuz?” sorusuna, “Sabah kalktığınızda Gütersloh, Tönnies ve salgınla uğraşıp, tüm gün kriz masalarıyla bağlantı içinde olmak zorundaysanız, akşam yatağa gidince tekrar bunları kafanızdan geçirip sabahleyin kalkınca ‘Salgınla nasıl mücadele edeceğim?’ diye düşünürseniz, o zaman bu tür rüyalar için zamanınız olmaz” yanıtını verdi.
Korona bölgesi polis kordonu altında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!