Köln’de ‘Hacı Murat’lı nostaljik tur

Güncelleme Tarihi:

Köln’de ‘Hacı Murat’lı nostaljik tur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 09:55

Almanya’daki Türkler, nostaljik araçlarıyla konvoy yaptı. Türkiye kökenli bilinen Murat 124, Anadol ve Renault başta olmak üzere eski model otomobillerle Kuzey Ren Vestfalya’da Türk rüzgârı esti. Dün gerçekleştirilen araç konvoyu, Köln’den başlayarak Duisburg’da bitti. Nostaljik araç turu sosyal gurup sorumlusu Necdet Sancak, Hürriyet şunları söyledi:

Haberin Devamı

“ALMANYA’da böyle bir eksiklik olduğunu biliyorduk ve hissediyorduk. Böyle Türkiye markalı nostaljik araçlarla bir araya gelerek Almanya turu atmak bizim için gurur verici. Aziz Altay kardeşimle birlikte bunun organizasyonunu yaptık. Bugün (dün) Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRV) eyaletinde turumuzu yaptık ve çok renk kattığımıza inanıyoruz. Almanya’daki Türkler ellerinde süpürgelerle sadece temizlik yapmıyor. Bu ve benzeri kültürel ve sosyal bir o kadar da gurur onur verici olan organizasyonları da yapıyoruz. Ben Türkiye’den getirdiğim polis aracımla tura katıldım. Bu aracı, üzerindeki yazısı ve siren lambalarına kadar ruhsatına işleterek üzerime kaydettirdim, bu bir ülke sevdası. Plakayı da bu şekliyle aldım, ruhsatımda da polis aracı olarak yazıyor. Almanlar kendi araçlarıyla nostaljik turlar yapıyor. Ama benim bildiğim kadarıyla Türkler olarak ilk kez böyle bir organizasyon yapıldı. Bu ilk turda bazı tecrübeler kazandık, bir dahakine eksiklerimizi gidererek arkadaşlarla yeniden bir araya gelip nostaljik Türkiye rüzgârı turumuzu geleneksel hale getireceğiz.”

Haberin Devamı

Köln’de ‘Hacı Murat’lı nostaljik tur
Aziz Altay, Necdet Sancak

‘GERÇEKTEN ÇOK HEYECANLI OLDU’
Nostaljik araç turu sorumlularından Aziz Altay ise şöyle konuştu: “Stuttgart, Nürnberg, Dortmund, Frankfurt, Wuppertal, Neuss gibi Almanya’nın çeşitli bölgelerinden arkadaşlarla toparlandık. Köln’ün ‘İstanbul Caddesi’ diye tabir edilen Keupp Caddesi’nden çıkıp Solingen, Düsseldorf ve Essen üzerinden Duisburg’da turumuzu tamamladık. Türkiye’den gelme polis aracı Renault, Anadol, Murat 124, yine Almanya’daki 124 ve eski Mercedeslerle bir Türkiye rüzgârı estirdik. Bu araçları görenler kendilerini bir nebze olsun kendilerini Türkiye’de hissettiklerini söylediler. Bizi yollarda gören tanıdıklar video çekip sosyal medyadan paylaşmış, bir bölümü de özelden görüntülerimizi attı. Gerçekten heyecanlı oldu. Günün turunu Duisburg’daki Türk restoranında yemek yiyip, canlı müzikle bitirdik. İlk kez yaptığımız bu etkinlikten arkadaşlar çok memnun oldu. Her yıl tekrar yapmayı kararlaştırdık.”

Haberin Devamı

Köln’de ‘Hacı Murat’lı nostaljik tur

Köln’de ‘Hacı Murat’lı nostaljik tur

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!