"Kısa süre içinde önemli, tarihi gelişmeler olacak"

Güncelleme Tarihi:

Kısa süre içinde önemli, tarihi gelişmeler olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 13:37

Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin;"Almanya'nın oberliga takımlarından birini almak için görüşmeler sürüyor. Alman hocalarıda Gaziantep'teki Futbol Akademisi'nin başına getirerek Türk futbolunada hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Süper Ligi'nde 27 yıl aralıksız yer alan efsane kulüp olarak anılan Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin Almanya'da isim yapmış bir takım alacaklarını açıkladı. İsim vermekten kaçınan Hasan Şahin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti sınırları içinde içersinde yer alan kulübün tarihi ve bilinen bir takım olduğunu söyledi. Aralıksız 27 yıl Süper Lig'de yer alan ve Türkiye'yi Avrupa Kupaları'nda başarıyla temsil eden efsane kulübün başkanlığına 9 ay önce seçilen Hasan Şahin, Gaziantepspor'un 4-5 yıl içinde layık olduğu Süper Lig'e çıkacağını iddia etti.

Girdiği ekonomik kriz sonrası aldığı cezalar nedeniyle alt liglere düşen Gaziantepspor, 2018/19 sezonunun ikinci yarısında ligden çekildiğini belirten Hasan Şahin, gelecek sezondan itibaren BAL Ligi'nde yer alacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Temiz bir sayfa açmak istediklerini dile getiren Hasan Şahin; "Geçmiş dönemlerde yapılan yönetim hataları nedeniyle bu duruma geldik. Geçmişe dönük hesapların talebimiz üzerine inceleneceğini söyleyebilirim. Gaziantepspor'u bu duruma getirenlerden hesap sorulmasını istiyoruz. Kimsenin cesaret etmediği, kimsenin düşünemediği bir projeyi donkişotluk yaparak Gaziantepspor gibi bir efsanenin, markanın yok olmaması için kalktım, takımı ligden çektim. BAL Ligi'nde tertemiz bir sayfa açarak tekrar başlayalım istedim. Tek kurtuluş reçetesi buydu " şeklinde konuştu.

Kısa süre içinde önemli, tarihi gelişmeler olacak
ALT YAPI EKOLÜNÜ TÜRKİYE'YE TAŞIYACAĞIM
Bir süredir Almanya'da bulunan ve Duisburg'a yaptığı ziyaretler sırasında açıklama yapan Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin; "9 Aydır başkanım.300 milyon borçla, batmış bir takıma başkan oldum. Sık,sık Almanya'ya geliyorum, ama bu gelişimin nedeni çok farklı. Kısa süre içinde önemli, tarihi gelişmeler olacak. Oberlig'te yer alan bir takım satın aldık. Bu projemizin kısa sürede resmileşeceğine inanıyorum.Satın alacağımız Alman kulübünede başkan olacağım. Futbolda Almanya'daki alt yapı ortada ve çok başarılı. Bu alt yapı ekolünü Türkiye'ye yerleştirmek istiyoruz. Takımın ismini vermek istemiyorum, ama tarihi bir kulüp ve NRW bölgesinde olduğunu söyleyebilirim. Alt yapımızı güçlendirmek adına Alman hocalarıda Gaziantep'teki Futbol Akademisi'nin başına getirerek Türk futbolunada hizmet etmek istiyoruz. En fazla 4-5 yıl içinde Gaziantepspor layık olduğu yere gelecek. Her yıl bir şampiyonluk vaad ediyorum" dedi.

BAKMADAN GEÇME!