Kilo vermek istiyorsanız, macera filmi izlemeyin!

Güncelleme Tarihi:

Kilo vermek istiyorsanız, macera filmi izlemeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 11:47

JAMA Internal Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma insanların televizyonda heyecanlı bir macera filmi izlerken, sakin bir söyleşi programına kıyasla iki kat daha fazla ıvır zıvır yediğini ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Aner Tal, Scott Zuckerman ve Brian Wansink tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında 94 üniversite öğrencisi rastgele üç gruba ayrıldı. İlk gruptaki deneklerden Ewan McGregor ve Scarlett Johansson’ın başrollarini paylaştığı “The Island” isimli macera filmini izlemeleri, ikinci gruptakilerden ise “Charlie Rose” isimli bir söyleşi programını izlemeleri istendi.

Son gruptaki deneklerden ise seslerin yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisini test etmek üzere The Island filmini tamamen sessiz olarak, altyazılarla izlemeleri talep edildi.

Deney süresince tüm katılımcılara meyve, çerez, şekerleme ve kurabiyelerden oluşan ıvır zıvır sepetleri ikram edildi.

Araştırmacılar Island filmini sesli olarak izleyen deneklerin, film süresince ortalama 206.5 gr yiyecek tükettiğini, bu miktarın Charlie Rose isimli söyleşi programını izleyenlerde ise 104.3 gr’da kaldığını tespit etti.

Ayrıca macera filmi izleyenlerin söyleşi programı izleyenlere kıyasla daha çok kalorili yiyeceklere yöneldiği ve %65 oranında daha çok kalori tükettiği de görüldü.

Uzmanlar macera filmini sessiz olarak izleyen deneklerin de söyleşi izleyenlerden daha çok ıvır zıvır tükettiğini ve ortalama 141.2 gr yediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!