Kiev’i ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Kiev’i ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 09:56

Ukrayna’ya yeteri kadar destek vermediği suçlamasıyla eleştirilerin hedefi olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kiev’i ziyaret edecek.

Haberin Devamı

SAVAŞIN başlamasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen Ukrayna’ya gitmeyen Scholz, bu konuda çok sert eleştirilere maruz kalıyordu. Bild am Sonntag gazetesi, Scholz’un G7 zirvesinden önce Kiev’i ziyaret edeceğini iddia etti. Gazete, Scholz’un, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile birlikte Ukrayna’yı ziyaret edeceklerini duyurdu. Macron’un birlikte ziyaret için bugün (Pazar) yapılacak parlamento seçimlerini beklediği kaydedildi. Draghi’yi de ziyarete dahil etme fikrinin Fransa’dan geldiği kaydedildi. Üç lider, ziyaretle birlikte Avrupa’nın bu konuda birlikteliğine vurgu yapmayı hedefliyor.
Olaf Scholz, su ana kadar Kiev’i ziyaret etmemesine yönelik eleştirileri üzerine orada ancak somut bir gelişme olursa ziyaret edeceğini açıklamıştı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de önceki gün sürpriz bir ziyaret yaparak Ukrayna Lideri Volodimir Zelenski ile görüşmüştü. Komisyon’un önümüzdeki hafta Ukrayna’nın AB üyelik müzakerelerini başlayıp başlamamasına yönelik tavsiye kararını açıklaması bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!