Güncelleme Tarihi:

Hannover yakınlarında yaklaşık iki bin Türk kökenlilerin yaşadığı Lehrte kasabasında DİTİB'e bağlı Selimiye Camisi'nin düzenlediği kermese Hannover Başkonsolosu Yusuf Arıkan, Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar, DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Tamer Karahan ,Federal Milletvekili Tilman Kuban ( CDU ), Eyalet Milletvekili Heike Köhler ( CDU ), Lehrte Belediye Başkan Vekili Ekkehard Bock Wegener (SPD ) , Bahnof Misyon, Yurdumspor, Veliler birliği, kilise temsilcileri, itfaiye, sendika temsilcileri çevre ilçelerden gelen STK temsilcilerin yanı sıra Lehrte’de yaşayan her ulustan vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Türk ve Alman milli marşlarının çalınması sonrasında selamlama konuşmalarına geçildi. Selimiye Camii Başkanı Haşım Altunöz , tüm katılımcıları selamlayıp, katılım sağladıkları için teşekkürlerini belirtti. Altunöz “ Lehrte Selimiye Camii yöneticileri , üyeleri olarak barış ve huzur içinde yaşayabilmemiz için her türlü çabayı göstermekteyiz. Yetkililerle görüşmelerini sürdürdüğümüz Müslüman Mezarlığının tahsisi konusunun kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum.”
Başkonsolos Yusuf Arıkan “ Birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sunan bu tür etkinliklerin yapılmasını önemsiyorum. Emeği geçen ve katılım sağlayan herkese ben de teşekkür ederim. Çocuklarımızın kendi kültürlerini doğru bir şekilde öğrenmeleri gerekir. DİTİB camilerimizin bu alanda ki gayretlerini de önemli buluyorum. “
Federal Milletvekili Tilman Kuban , Eyalet Milletvekili Heike Köhler’ de yaptıkları selamlama konuşmalarında , davet edildikleri için memnuniyetlerini dile getirirken; Müslüman Mezarlığı için destek vereceklerini belirtiler.
Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar “ Camilerimizin olduğu yerde huzur ve barış egemendir. Bunda camilerimizin yaptığı çalışmaların büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”
Kadın Başkanı Semra Kıyak Böhler “ kadın kolları olarak açtığımız standta gözleme çeşitleri, köfte, vegan döner, çiğ köfte, Pohaça, açma, tatlılar gibi mutfağımızdan bazı örnekler sunduk. İlgiden gayet memnunuz. Özellikle sıcak olarak sunulan gözlemelerimiz Almanlar tarafından çok severek tüketiliyor.”
Selimiye Cami İkinci Başkanı Ayfer Barlak “. Bu etkinlik için Türkiyeden erken döndüm. Benim bugün doğum günümdü. Arkadaşlarım bana sürpriz yaparak bir kutlama hazırlamışlar. Bugün etkinliğin güzel geçmesi ve doğum günüm dolayısıyla bana hazırlanan sürpriz için çok sevinçliyim. Arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ederim.
Kermeste Çocuklar için sıçrama balonu ve değişik oyun alanlarının yanı sıra giysi ve kuru yemiş gibi stantlar da hazır bulundular.


Londra'da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu