Kendilerini Afrika'daki fakirlere adamışlardı

Güncelleme Tarihi:

Kendilerini Afrikadaki fakirlere adamışlardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 11:03

İngiliz ve Avusturalya basını dün Kenya'daki terör saldırısında hayatını kaybeden hamile Elif Yavuz ve sevgilisi mimar Ross Langdon'u manşete taşıdı. Gazeteler, Elif Yavuz ve sevgilisi mimar Ross Langdon'dan “Terör saldırısı kurbanları" olarak bahsetti ve çiftin, kendilerini Afrika'daki fakirlere adadığını manşete taşıdı.

Haberin Devamı

İngiliz televizyonları da ana haberlerinde çiftten söz etti. Sıtma doktoru olan Elif Yavuz'un profesör hocaları, Elif Yavuz'u anlattı. The Australian gazetesinin “Somalili aşırı dinci saldırganlar kendilerini Afrikalı fakirlere adamış iki hayatı söndürdüler" başlıklı haberinde Ross Langdon (33) ve bebek bekleyen eşi Elif Yavuz'un (33), doğmamış çocuklarının sağlığı ve güvenliğini düşünerek Uganda'dan Nairobi'ye gelme kararı aldığı belirtildi.

Ayrıca televizyonların doğmamış bebeği hayatını kaybedenler arasında saymadığı ve saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını 62 olarak duyurduğuna dikkat çekti.

Haberde, Ross Langdon'un, saldırıdan bir gün önce iş arkadaşı Tim Diamond'u arayarak; hamileliğin Elif Yavuz'a yaradığını ve doğuma yaklaştıkça daha da güzelleştiğini söylediği belirtildi. Langdon'un eski arkadaşı Ben Milborne, çiftin Afrika'da yaptıklarından bahsederken, "Onları çok özleyeceklerini" söyledi.

Haberin Devamı

Tim Diamond Elif Yavaz'u şöyle anlattı: “Elif, Ross'un parlak geçmişini gölgesinde kalmadı. Harward Üniversitesi'nde sağlık üzerine yükseklisansını tamamladı. ABD eski Başkanı Bill Clinton, Elif'i, yedi aylık hamileyken çalıştığı Bill ve Melinda Gates Vakfı'nda ziyaret etti.

Tazmanya Başbakanı Lara Gidding dün çiftin ailelerine taziyelerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!