Keçi sütü İsviçre’den, kadayıfı Giresun’dan...

Güncelleme Tarihi:

Keçi sütü İsviçre’den, kadayıfı Giresun’dan...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 12:46

Yasin ve Seçkin kardeşlerin İsviçre’den getirdiği keçi sütüyle yaptıkları kadayıf kısa sürede üne kavuştu. Anne sütüne en yakın süt olduğu için keçi sütünü tercih eden kardeşlerin kadayıf tatlısı yoğun sipariş alıyor.

Haberin Devamı

GİRESUN’UN Dereli İlçesi, Eğriambar köyünde, Çamcı kardeşler, 15 olan keçi sayısını 300’e çıkararak üretimi artırmayı hedefliyor. Keçilerin bakımını ve süt sağımını yapan Yasin Çamcı, bölgenin şartlarının keçi bakmaya uygun olduğunu belirterek sağlıklı bir ürün sunabilmek için anne sütüne en yakın olan keçi sütünü tercih ettiklerini söyledi.

Keçi sütü İsviçre’den, kadayıfı Giresun’dan...

DAMIZLIK OLARAK İSTİYORUZ
Çamcı, “Günlük 20 kilo süt alıyoruz. 6 tanesini İsviçre’den diğerlerini ülkedeki ırklardan getirdik. Ancak şu anda İsviçre keçilerini damızlık olarak kullanmak istiyoruz. Elde ettiğimiz sütleri kadayıf, güllaç, salamura peynir ve yoğurt olarak değerlendiriyoruz. Keçi sütünün kullanılmasını sağlık sektörü onayladığı için taleplerimiz artıyor. Aşırı talep görüyor, biz de bu imkanı halkımıza sunuyoruz. Türkiyede keçi sütlü kadayıfı ve güllacı ilk yapan biz olduk. Bunu tadanlar enerjilerine enerji kattığını söyleyip talepte bulunuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Keçi sütü İsviçre’den, kadayıfı Giresun’dan...

TALEPLERE YETİŞMEK İÇİN MAKİNE GELİŞTİRİLDİ
Seçkin Çamcı da, taleplere yetişmek için makine geliştirdiklerini belirterek “Bu makine için de patent girişimimiz oldu. Onun sonucu bekliyoruz. Bu süt çok sağlıklı ve anne sütüne en yakın süt durumunda. Bunu da değerlendirip kendi ürünlerimizde kullanıyoruz. Müşterilerimiz olumlu tepki alıyor ve talepleri yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!