Arabayla kalabalığa daldı, 1'i bebek 5 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Arabayla kalabalığa daldı, 1i bebek 5 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 17:11

Almanya’nın Trier kentinde bir kişi arabayla şehir merkezinde insanların arasına daldı. Biri 9 aylık bebek 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Büyükşehir Belediye Başkanı olayın cinnet olduğunu sandıklarını söyledi. Polis olayın nedeninin henüz bilinmediğini belirtti. 51 yaşındaki Alman sürücü tutuklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Rheinland Pfalz eyaletindeki Trier kentinde bir kişi arabasını yaya bölgesinde kalabalığın üzerine sürdü. Biri 9 aylık bebek 5 kişi öldü ve 14 kişi yaralandı. Ölen çocuğun yaşı henüz belirlenemedi. Görgü tanıkları aracın kasıtlı olarak ve çok hızla kalabalığın üzerine sürüldüğünü anlattı. Birçok insan panik içinde çevredeki mağazalara girdi. Trier Büyükşehir Belediye Başkanı Wolfram Leibe, olayın cinnet olabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Leibe, basın toplantısında gördüğü manzarayı anlatırken, gözyaşlarını tutamadı, bir kızın spor ayakkabıları orda duruyordu, kız ölmüştü” dedi.

Trier Emniyet Müdür yardımcısı Franz-Dieter Ankler, 51 yaşındaki Alman sürücünün 4 dakika içinde yakalanarak gözaltına alındığını, ilk sorgulamasının ardından tutuklandığını söyledi. Savcı Peter Fritzen, tutuklanan şüphelinin sabıka kaydının bulunmadığını, son dönemlerde bir ikamet adresinin olmadığını ve 1.4 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Şüphelinin 5 cinayet, çok sayıda cinayete teşebbüs, çok sayıda kişiyi kasten yaralama ile suçlandığını aktaran Fritzen olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

POLİS BÖLGEYİ KAPATTI
Polis olayın meydana geldiği şehir merkezindeki yaya bölgesini kapattı ve insanlara bölgeye girmeyin çağrısı yaptı. Polis helikopterle bölgeyi kontrol altına alırken, şehir merkezinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir görgü tanığı “insanların birden kaçıştığını gördüm. Caddede en az 30 kişi yerde cansız yatıyordu. Araba en az 70, 80 km hızla gidiyordu. Korna da çalmadı. Şehir merkezi kalabalıktı. Aracın jeep olduğunu tahmin ediyorum” diye konuştu. Bir başka görgü tanığı ise aracın çarptığı insanlar arasında çocuklar da olduğunu söyledi.

‘ÇOK SARISICI’
Rheinland Pfalz eyalet Başbakanı Malu Dreyer olay yerine gitti. Federal hükümet de olaydan büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından “Trier’de yaşanan olay çok sarsıcı. Duygularımızla ölenlerin ailelerinin, çok sayıda yaralının ve her şeyden önce olaydan etkilenenlere yardım edenlerin yanındayız” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel olayın ardındoan yayımladığı mesajda, Trier’den gelen haberlerin kendisini çok üzdüğünü belirterek yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Merkel, mesajında soruşturmanın durumu hakkında Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer ile temas halinde olduğunu bildirildi.

Arabayla kalabalığa daldı, 1i bebek 5 kişi öldü

Arabayla kalabalığa daldı, 1i bebek 5 kişi öldü
Arabayla kalabalığa daldı, 1i bebek 5 kişi öldü
Arabayla kalabalığa daldı, 1i bebek 5 kişi öldü

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!