2 bin 300 km, 36 saat ‘Ölürüm Türkiyem’

Güncelleme Tarihi:

2 bin 300 km, 36 saat ‘Ölürüm Türkiyem’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2018 16:49

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler, uzun bir kara yolculuğunun ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ana vatana giriş yaparak baba ocağının yolunu tutuyor.

Haberin Devamı

AVUSTURYA'dan giden Mehmet Özdemir, dün öğle vakti yola çıktıklarını ve yağmur altında uzun bir yolculuğun ardından vatana kavuştuklarını söyledi. Özdemir, "Vatan özlemimiz çok fazla. İş yerlerimizden yıllık iznimizi aldığımız gibi koşturarak memleketimize geliyoruz. Tatil planlarımız var. Önce Samsun'a memleketimize, sonra Trabzon'a gideceğiz. Karadeniz'i gezmek istiyoruz" dedi.     

2 bin 300 km, 36 saat ‘Ölürüm Türkiyem’

ÇOK ÖZLEDİK
Almanya'dan yola çıkan Kenan Kızmaz da Türkiye'yi çok özlediklerini söyledi. Yorucu bir yolculuğun sonuna yaklaştıklarını anlatan Kızmaz, "Vatanımızı çok özledik. Özlemesek arabayla bu kadar yolu çekmeyiz. Vatana girince yorgunluk kalmıyor. 36 saattir yoldayız, 2 bin 300 kilometre yol yaptık ama buraya geldik ya sağ salim, bütün yorgunluk bitti" diye konuştu.

Haberin Devamı

2 bin 300 km, 36 saat ‘Ölürüm Türkiyem’

BİR YILDIR HASRETİZ
Aynur Kızmaz ise her yıl yıllık izinlerinin gelmesini iple çektiklerini belirtti. Türkiye'yi ve yakınlarını gurbette çok özlediklerini anlatan Kızmaz, "Bizim için bir yıl hasretle geçiyor. Buraya gelene kadar arabada çocuklarla yol boyunca 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söylüyoruz." dedi.     

2 bin 300 km, 36 saat ‘Ölürüm Türkiyem’

ERDOĞAN İLE TÜRK OLDUĞUMUZU HİSSETTİK
Avusturya'dan gelen Arap Şıh Yıldız da tatilini Konya'da memleketinde yakınlarıyla geçireceğini anlattı. 40 yıldır Avusturya'da yaşadığını dile getiren Yıldız, "Seçim sonuçları bizi çok mutlu etti. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin başında olduğundan beri biz orada Türk olduğumuzu hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!