KALBİM MİLLİ TAKIMDA

Güncelleme Tarihi:

KALBİM MİLLİ TAKIMDA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 10:13

DÖRT yıl önce Bundesliga'ya çıktı ve herkesin gelecek sezon düşer gözüyle baktığı FC Augsburg futboldaki ezberleri bozdu. Bundesliga'nın ikinci küçük bütçeli takımı Augsburg bu sezonun en sürpriz takımı oldu.

Haberin Devamı

Geçen hafta deplasmanda Köln'e karşı 0-1 yenik oynadığı maçı, ikinci yarıda tersine çevirdi. İki golle sahadan galip ayrılan Augsburg, Bayern Münih ve Wolfsburg'un ardından 3. sıraya oturdu. Herkese parmak ısırttı ve bir anda Almanya'da gözler Augsburg'a çevrildi. İkili mücadelede çok güçlü, baskılı, hızlı ve atak bir futbol oynayan Augsburg'un belkemiği ise bir zamanlar yıldızının söndüğü yorumları yapılan Halil Altıntop.

Halil Altıntop, Augsburg'ta tekrar formuna kavuştu. Transfer edildiğinde futbol otoriteleri Augsburg için „bu bir geri adım“ yorumları yaptı. Ama tam tersi çıktı. Augsburg, Halil Altıntop sayesinde geçen sezon düşmediği gibi ligi 8. sırada kapattı.

KALBİM MİLLİ TAKIMDA


ŞAMPİYON OLURUZ

Bu sezon Bayern Münih karşılaşması öncesi 3. sıraya oturan Augsburg'un bu hiç beklenmeyen sürpriz çıkışı Augsburg'u ve Halil Altıntop'u medyanın ilgi odağı yaptı.

Almanya'da yıldız oyuncuların çıkabildiği, ZDF kanalının Sportstudio programında Halil Altıntop'un biraz da şaka mahiyetinde „cumartesi günü Bayern Münih'i yenersek, şampiyon oluruz“ sözleri çok sükse yaptı. Ben de bu takımın bel kemiği Halil Altıntop'la konuşmak için Augsburg'un yolunu tuttum. Bavyera'da maçları çok yakından takip eden, spor muhabiri arkadaşımız Nihat Ertuğrul'la birlikte Halil Altıntop'la Augsburg'un yeni sayılan 2009 yapımı SGL Arena stadında buluştuk. İkizi Hamit Altıntop gibi çok sempatik ve saygılı bir Halil buldum karşımda.

YAY BURCU

Halil'le röportaja başlamadan önce geçmiş doğum gününü kutladım. Halil, 8 Aralık 1982 doğumlu. „Benim gibi yay burcusun. Yay burcu için hep gergindir derler. Senin için de geçerli mi bu“ diye sordum. Cevabı, „Yok, ben çok sakinim. Ama Hamit gergindir“ oldu. Augsburg takım menejeri Stefan Reuter de Halil için sakin ve tecrübeli biri dedi.

İlk soruya hemen herkesin sorduğu soruyla başladım: Augsburg'un bütçesi 19 milyon. Bundesliga'nın en düşük bütçeli ikinci takımı. Augsburg'un ulaştığı bu başarı, bir tesadüf mü? Yoksa bu başarının bir sırrı, bir felsefesi var mı?

Bence tesadüften daha çok disiplin ve istikrarlı çalışmanın sonucu. Takımın birbirine kenetlenmesi, pasif değil, aktif olması ve en başta da takım ruhu çok önemli. Takım ruhu bizde çok mükemmel. Takımın başarılı olmasında hiç kimse kendini ön plana çıkarmıyor. Ön planda şahıs değil, takım başarısı geliyor. Bu başarıda hocanın rolü tabii ki, çok büyük. Hangi futbolcuyu nasıl, hangi pozisyonda oynatacağını, hangi futbolcuyu tutacağını çok iyi biliyor. Bu başarıda onun imzası var.

KALBİM MİLLİ TAKIMDA


OYUN KURUCU

Geçen sezon takımın orta direğiydin. Şimdi gol pozisyonu yaratma rolü oynuyorsun. Senin için ne anlama geliyor bu?

Bu sezon oyun kurucuyum. Geriden gelerek, atak geliştirmek ve gol fırsatı yaratmak. Bu rolümden çok memnunum.

Augsburg'ta yeniden formuna kavuşmanın ve başarıyı yakalamanın sırrı ne?

Çok disiplinli yaşıyorum. Özel hayatıma çok dikkat ediyorum. Akşam saat 10 gibi yatıyorum ve erken kalkıp antremanlara katılıyorum. Hiçbir antremanı kaçırmıyorum. Yemeklerime dikkat ediyorum. Daha çok taze sebze ve meyve yiyorum.


HAMSİ VE DENİZ

Trabzon'u özlüyor musun?

Çok özlüyorum. Trabzon'un benim hayatımda özel bir yeri var. İki çocuğmuzu orda büyüttük. Çok güzel bir dönem geçirdim.

Trabzon'da en çok neyi özlüyorsun?

Hamsiyi, denizi, elbette arkadaşlarımı, oradaki havayı...

HAMİT'E MORAL

İkizin Hamit, Galatasaray'da zor bir dönem yaşıyor. Galatasaray'ın kötü gidişatı karşısında en sonunda dayanamadı ve „A'dan Z'ye herkes kendini sorgulamalı“ dedi. Nasıl buldun Hamit'in çıkışını?

Bunlar çok iy niyetle söylenmiş sözler. Bu sözler üzerinde derinine düşünmek lazım...

Arayıp moral veriyor musun Hamit'e?

Elbette. O bana hep zor günlerimde destek oldu, moral verdi. Ben de ona moral ve destek veriyorum. Çok sık telefonlaşıyoruz.

Eğer Augsburg böyle başarılı giderse, Avrupa şampiyonlar liginde oynama şansı var. Hamit'le Avrupa kupalarında karşılaşmayı ister misin?

Çok isterim tabii. Oldukça zevkli olur. Ama Avrupa kupalarında sadece Hamit'e karşı değil, Türk takımlarına karşı oynamak da bana büyük keyif verir.

TÜRKİYE ALMANYA FARKI

Sen Kaiserslautern, Schalke ve Frankfurt takımlarında oynadıktan sonra Türkiye'ye gittin. Türkiye futbolunu da yakından tanıdın. Türkiye'deki futbolla, Almanya'daki futbolu karşılaştırdığında, nasıl bir fark görüyorsun?

Bunu söylemek biraz zor. Ama şunu söyleyebilirim. Türkiye'de inanılmaz yetenekli oyuncular var. Fakat genel olarak Türkiye ligi Almanya'daki futbol kadar ileri bir seviyede değil. Alman ligi çok güçlü bir lig.

Türk milli takımının bu kötü gidişini nasıl görüyorsun?

Milli takımda yeni bir sayfa açıldı. Yeni bir yapılanmaya, takımı gençleştirmeye gidiliyor. Çok yetenekli gençler var. Daha işin başındalar. Ben zamanla başarıyı yakalayacaklarına inanıyorum. Fatih hoca başarır diyorum.

Sen Almanya'da formunda ve başarılısın. Fatih Hoca seni milli takıma çağırmadı...

Milli takıma çağırma kararı Fatih Hoca'nın. Onun kararına her zaman saygım var.

Ama milli takımda oynamak istemez misin?

Tabii ki isterim. Kim istemez bunu. Ben büyük bir gurur ve istekle oynadım. Milli Takım'daki gelişmeleri yakından izliyorum. Milli Takımda oynamasam bile, kalbim orda.

Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak da kadroya alınmadı. Bu duruma ne diyorsun?

Ben bu olayla ilgili ne olup bittiğini bilmiyorum. O yüzden bir şey bilmeden yorum yapmam yanlış olur.

İSTANBUL

Noel'de ne yapıyorsun?

Noeli burda ailemle birlikte geçireceğim.

2015'e nerde gireceksin?

İstanbul olabilir...

Almanya'da gözler bu maçta

BUGÜN Bundesbliga maçlarında bir Bavyera derbisi yaşanacak. Bundesliga'nın birinci güçlü takımı Bayern Münih deplasmanda üçüncü sıradaki Augsburg ile karşı karşıya gelecek. Augsburg'un yıldızı ve bel kemiği Halil Altıntop “Ben çok sakinim. Sakin çıkacağım maça. Bugün süper bir maç olacak. Sansasyon yaratacağız. Bayern Münih Bundesilga'nın sadece en güçlü takımı değil, savunması en iyi olan takım. Ama biz fırsatını bulunca gol atacağız. Büyük bir özgüvenle sahaya çıkıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Pasif değil, aktif oynayacağız. Ve bütün imkanları zorlayacağız. Bir zirve maçı olacak. Eğer biz kendi oyunumuzu ve çizgimizi tuttursak beraberlik ve hatta daha fazlasını alırız” diye konuştu.

CESUR OYNAYACAĞIZ

Halil, Bayern Münih'e karşı nasıl oynayacaklarını ise şöyle anlattı “Çok hızlı oynayacağız. Öne akın yapacağız. Ve çok cesur oynayacağız. Eğer bu çizgimizi devam ettirsek Bayern Münih'e de gol atma şansımız var. Olmasa bile en azından bir puan almak istiyoruz. Ama dediğim gibi tüm gücümüzü ortaya koyacağız.” Halil Altıntop yarınki maçta ne kadar formundasın sorusuna ise “Ben şimdiye kadar hiçbir antrenmanı kaçırmadım. Her antrenmanda sıkı çalıştım.
Kendimi son derece formda hissediyorum. Son dört maçı kazandık. Bu istikrarı sürdürürsek şansımız yüksek.”

Augsburg'u üçüncü sıraya çıkarmayı başaran Antrenör Markus Weinzierl de Halil'in takım için çok önemli olduğunu söyledi. Bu maçta Halil'in maçın kaderini belirleyen golü atmasını beklediğini söyledi. Weinzierl “Halil'in her zaman olduğu gibi bu maçta da çok iyi oynamasını bekliyorum. Topa iyi sahip çıkan ve kontrol eden biri. Onun takımdaki varlığı bile çok önemli. Takımın Halil'e herzaman ihtiyacı var. Halil Augsburg için vazgeçilmez bir futbolcu. Ben bu maçta Halil'in sonucu belirleyecek golü atacağına inanıyorum” Teknik Direktör Weinzierl, Bayern Münih'e karşı dikkatli konuştu: “Bayern Münih elbette favori bir takım. Biz gücümüzü biliyoruz. Şuanda 24 puanımız var. Bu 24 puan bize özgüven veriyor. Bu özgüvenle oynayacağız. 24 puan bizim arkamızda rüzgar olacak. Sahamızda oynadığımız için taraftar da 12. adam olacak” dedi. Augsburg Bayern Münih maçının tüm biletler satıldı. Dört yıl önce Bundesliga'ya yükselen Augsburg'un bu sezondaki büyük başarısı tüm futbol uzmanlarını da şaşırtıyor. O nedenle bugün Augsburg Bayern Münih maçından bir sürprizin yaşanabileceği ihtimal dahilinde tutuluyor. Almanya'da gözler bu maçta.

KALBİM MİLLİ TAKIMDA
'Sansasyon yaratacağız'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!