‘Kahrs’ın kasası Scholz için dinamittir’

Güncelleme Tarihi:

‘Kahrs’ın kasası Scholz için dinamittir’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 12:23

SPD’li eski milletvekili Johannes Kahrs’ın bankadaki kiralık kasasında 200 bin Euro’nun üzerinde nakit para ele geçirilmesinin Başbakan Olaf Scholz’u da zora sokacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

HAMBURG Eyalet Başbakanlığı döneminde özel Warburg Bank’ın ‘Cum-Ex skandalı’ çerçevesinde vergi kaçırmasında ve eyaletin 47 milyon Euro’luk vergi iadesini talep etmemesinde etkin rol oynadığı suçlamalarına hedef olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz suskunluğunu sürdürürken, muhalefet baskıyı artırmaya başladı. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, “Çok pis kokular geliyor” diyerek, “Er veya geç Alman kamuoyu her şeyi öğrenecektir” dedi.

‘NEDEN BU KADAR BAĞIŞTA BULUNDU’
Warburg Bank’ın SPD’ye o dönemde onbinlerce Euro bağışta bulunduğuna dair somut verilerin olduğunu belirten CDU’lu politikacı, “Acaba bu banka Scholz’un o dönemde Eyalet Başbakanı olduğu Hamburg SPD Teşkilatı’na neden bu kadar fazla bağışta bulunmuştur?” sorusunu gündeme getirdi. Bu konudaki suçlamalarla ilgili olarak Başbakan Scholz’un ilgili komisyonun sorularını yanıtlarken, Warburg Bank’ın yöneticileriyle görüştüğünü de ve neler konuşulduğunu da hatırlamadığını söylediğini belirten Thorsten Frei, “Hatırlamıyorum’ demek yetmez. Buna kimse inanmaz. Hepimizin kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu bilme hakkımız var” dedi.

Haberin Devamı

SCHOLZ İÇİN PATLAYICI MADDE
Sol Partili Federal Meclis eski milletvekili Fabio de Masi de, SPD’li Johannes Kahrs’ın hesabı bulunduğu Sparkasse’de kiraladığı kasada o kadar fazla miktarda nakit para ele geçirilmesinin Scholz için de bir tehlike teşkil ettiğini ileri sürdü. Fabio de Masi, “Kiralık kasa Scholz için patlayıcıdır, dinamittir” diyerek, “Bu olay Başbakan Scholz’u koltuğundan etmeye kadar gider” görüşünü savundu. Öte yandan CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, bu olayın her yönüyle aydınlatılması için tüm imkânlarını kullanacaklarını söyledi. Başbakan Scholz, suçlamalarla ilgili yeni bir açıklamada bulunmazken, Hamburg Maliye Dairesi’nde çalışan bir kadın elemanın hem o dönemde Hamburg Eyalet Başbakanı olan Olaf Scholz’un hem de o zaman Maliye Senatörü olan şu andaki Eylet Başbakanı Peter Tschentscher’in maliyenin vergi iadesinden feragat etmesinde etkin rol oynadıklarını içeren yazışmalar bulunduğunu ileri sürdüğü de belirtildi.

Haberin Devamı

MİLYARLARCA EURO DEVLET KAYBI
Almanya’nın tarihinde en büyük vergi sahtekârlığı olarak bilinen ‘Cum-Ex skandalı’ çerçevesinde Hamburg merkezli Warburg Bank öncüğünde hem bankaların hem varlıklı yatırımcıların ve avukatların hiç ödemedikleri halde devletten vergi iadesi aldıkları ve 2001-2016 yıllarında devleti milyarlarca Euro dolandırdıkları ortaya çıktı. Devlete verilen zararın 30 milyar Euro’nun üzerinde olduğu belirlenirken, Almanya’da Yargıtay, bu uygulamanın yasalara aykırı olduğuna ve alınan vergi iadelerine el konulmasına karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!