Kadın derneğinden Hacer Uğurlu’ya destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın derneğinden Hacer Uğurlu’ya destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 10:56

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Köln şehrinde tramvayda saldırıya uğrayan Hacer Uğurlu’yu, Türk kadın derneği Forum Internationler Frauen e.V yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

DERNEK Başkanı Nilgün Şahin ve yönetim kurulu üyesi Talya Satıcı, Köln’de tramvayda saldırıya uğrayan Hacer Uğurlu’yu ziyaret etti. Türkiye kökenli kadınlara yönelik şiddet olaylarının son yıllarda büyük artış gösterdiğini belirten Şahin, bu tür suçlara karışanlara cezaların daha sert olması gerektiğini söyledi. Şahin, “Biz zaten şiddetin her türlüsüne karşıyız. Lakin bu olayda bir de yabancı düşmanlığı söz konusu. Elli yılı aşkın süredir bu ülkede yaşayan, okuyan ve çalışan bir milletin böyle durumlarla karşı karşıya gelmesi oldukça üzücü. Burada yaşayan Türk işçi ve işverenler ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Bunun iyi anlaşılması ya da iyi anlatılması gereklidir” dedi.

‘DEVLETİN VARLIĞI GÜÇ KATIYOR’
Bu gibi durumlarda sivil toplum örgütlerine daha çok iş düştüğünü ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Burada en büyük görev bizim gibi sivil toplum örgütlerine düşmektedir ve bunun için konsolosluklarla daha yakın çalışma içerisinde olmaları zaruridir. Hacer Uğurlu ile yaptığımız görüşmede elde ettiğimiz bilgiye göre, olay Türk basınında yayınlandıktan sonra Başkonsolos Ceyhun Erciyes olaya müdahil olmuş ve soruşturma başlatılmıştır. Bu da gösteriyor ki, arkamızda devletimizin varlığı bize ayrı bir güç katmaktadır.”
Hacer Uğurlu ise, “Başkonsolosluğumuzdan sonra sizin bana sahip çıkmanız beni çok duygulandırdı. Bu zor günlerimde birlik ve beraberliğin var olduğunu görmek beni ayrıca çok mutlu etti. Tek dileğim, saldırganın bir an evvel yakalanıp gereken cezayı almasıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!