Johnson emri verdi, iki bakanlık karşı çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Johnson emri verdi, iki bakanlık karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2019 10:42

The Sunday Times gazetesinin haberine göre, İngiltere, Suriye’deki DEAŞ militanlarının İngiliz vatandaşı eşleri ile sayısı 60’ı bulan çocuklarını ülkeye geri getirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İNGİLİZ hükümetinin konuyla ilgili gizli yazışmalarına dayandırılan haberde, Başbakan Boris Johnson ile Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın DEAŞ militanlarının ailelerini geri getirme planına destek verdiği ancak Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın plana itiraz ettiği kaydedildi. Savunma Bakanlığı’nın, bölgedeki güvenlik koşullarının geri getirme işlemini zorlaştıracağını gerekçe gösterdiği, İçişleri Bakanlığı’nın ise DEAŞ militanlarının eşlerini ülke içinde gözetim altında tutmanın yükünü almak istemediği iddia edildi.
Haberde, Johnson’ın, bütün itirazlara karşın Suriye’deki İngiliz vatandaşı kadınlar ile çocuklarının ülkeye geri getirilmesi için emir verdiği öne sürüldü. ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerinin Suriye’deki hapishane ve kamplarda tutulan kendi vatandaşlarının sorumluluğunu üstlenmeleri için çağrı yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!