Jet Lag tarihe karışacak

Güncelleme Tarihi:

Jet Lag tarihe karışacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 12:31

Kanada’daki McGill ve Douglas Üniversiteleri’nden bilim insanları Jat-lag’in etkilerini ortadan kaldıracak bir hap geliştirdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Uzmanlar, steroid bazlı glucocorticoid maddesini içeren hapın insan vücudunu “geceyi gündüz ya da gündüzü gece” zannedecek şekilde kandırmayı başardığını söyledi.

Bilim insanları bu haptan başka zaman dilimlerine yolculuk yapanların, gece çalışanların ve insomnia hastalarının yararlanabileceğini umduklarını söyledi.

İnsan vücudunda bir iç saat bulunuyor ve bu iç saat vücut faaliyetlerini 24 saatlik zaman dilimlerine göre koordine ediyor. Bu saat duyular sayesinde, özellikle de güneş ışığının algılanması ile ayarlanıyor.

Ancak bir kişi farklı bir zaman dilimine seyahat ettiğinde ya da uzun süreler boyunca gece çalışıp gündüz uyuduğunda bu saat bozuluyor ve kişi Jat-lag etkilerini hissetmeye başlıyor.

Araştırmalarını FASEB (Federation of American Societies for Experimental Biology) dergisinde yayınlayan araştırmacılar yeni hapı 16 denek üzerinde test ettiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!