İsviçre’de acil iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

İsviçre’de acil iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 11:37

Corendon havayolu şirketinin hafta sonu Nürnberg’den Mayorka’ya kalkan Boeing 737 uçağı, hava basıncı sorunu yaşaması nedeniyle İsviçre’de acil iniş yaptı. Şirket durumla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

 

HAVA basıncını dengelemek için irtifasını düşüren pilotun oksijen sorunu yaşanabileceği ihtimali üzerine İsviçre’nin Basel kentine acil iniş istediği belirtildi. Lozan yükseklerinden dönüş yaparak Basel Havalimanı’na inen uçakta bazı yolcular tinnitus ve kan dolaşımı sorunu şikâyetinde bulundu. Rahatsızlığını bildiren yolcuların muayeneleri yapıldı. 2005 yılından bu yana hizmet veren Corendon şirketinin tarihinde ikinci kez bir uçağının acil iniş yapmak zorunda olduğu kaydedildi.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI
Şirketten yapılan açıklamada, “Corendon Airlines’ın 12 Haziran tarihinde Nürnberg Havalimanı (NUE)’ndan Palma de Mayorka (PMI)’ya gitmek üzere 188 yolcu ile kalkış yapan XR 2271 sefer sayılı uçuşunda, uçuş 33.000 ft irtifada cruise seviyesinde seyrederken, kabin basıncında bir problem tespit edilmiş ve oksijen maskeleri açılmıştır. Uçak kontrollü bir şekilde Basel Havalimanı (BSL)’na acil iniş yapmıştır. İniş sonrası stres kaynaklı kendini iyi hissetmeyen 15 yolcu hastaneye götürülmüş olup, gerekli müdahaleler yapılmıştır. 188 yolcunun hiçbirinin ciddi bir sağlık problemi olmadığı rapor edilmiştir. Corendon Airlines, ilgili uçağın acil iniş sonrası bakıma alınması sebebiyle Basel’e başka bir uçak göndermiş olup, yolcular Basel’den alınarak Palma de Mayorka’ya ulaştırılmıştır. Yolculara bu bekleme süreci boyunca ‘refreshment’ ve ‘voucher’ hakları sağlanmış ve tüm yolcularla özenli bir şekilde ilgilenilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!