İstifa kararına güvenmiyorlar

Güncelleme Tarihi:

İstifa kararına güvenmiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 12:13

Kendi partisi SPD tarafından bile artık ‘istenmeyen adam’ ilan edilen Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın istifa açıklaması da inandırıcı bulunmadı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Belediye Meclisi’ndeki muhalefet partisi CDU, ocak ayının sonunda istifa edeceğini duyuran Feldmann’ın farklı bir taktik uyguladığını düşünüyor. Frankfurter Rundschau gazetesinde çıkan habere göre CDU, Feldmann’ın istifa etmemek için oyalama taktiği yaptığına inanıyor. Gazete, CDU’nun üç sorunun yanıtını aradığını belirtti. Buna göre CDU, Feldmann’ın belediye başkanı olarak görevini hangi şekilde bırakmak istediğini bilmek istiyor, yaptığı açıklamanın güvenilirliğini sorguluyor, neden hemen istifa etmeyerek Ocak 2023’ü beklemeyi tercih ettiğini soruyor. İstifanın bu yıl içinde gerçekleşmesini talep eden CDU, Feldmann’ı ocak sonundaki istifa edeceği yönündeki açıklamasına rağmen kasım ayında azledilmesi için referanduma gidilmesini istiyor.

Haberin Devamı

İstifa kararına güvenmiyorlar

OCAK AYINDA VAZGEÇEBİLİR
Hessen Eyalet Mahkemesi’nin çarşamba günü Feldmann’a karşı açılacak yolsuzluk davasının tarihlerini açıklamasıyla tartışma daha da alevlendi. Duruşmalar ekim ve kasım aylarında yapılacak. Feldmann’ın olası azledilmesine yönelik referandum da bu tarihlerde gerçekleşecek. Peter Feldmann’ın, duruşma çok ilgi çekeceği için referanduma katılımın yeterli sayıda olacağından endişe ettiği düşünülüyor. CDU, Feldmann’ın beraat etmesi halinde, değişen şartları gündeme getirerek ocak ayında istifadan vazgeçebileceğini de gündeme getirdi. FDP’li siyasetçi Yankı Pürsün, Feldmann’ın sözünden döneceğine inanmadığını kaydederken, koalisyon ortakları Yeşiller, SPD ve Volt ile birlikte önümüzdeki birkaç gün içinde Feldmann’ın çekilmesi konusunda yasal açıdan güvenli bir şekilde anlaşmaya varmak için bir çözüm üzerinde çalışmak istediklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!