İsmet Alba'nın umudu

Güncelleme Tarihi:

İsmet Albanın umudu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 13:28

Alba Berlin'in gelecek vaat eden basketbolcu olarak daha 17 yaşındayken transfer ettiği İsmet Akpınar, hızlı gelişimi gösterince birinci takıma alındı. İsmet “Kendimi geliştirmek için takımdan ayrı günde bir saat özel çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Basketbol'unun gelecekteki yıldızı olarak gösterilen 19 yaşındaki İsmet Akpınar, kendisini geliştirmek adına takımdan ayrı özel antrenmanlar yapıyor.
Alman U19 milli takım kaptanlığı da yapan genç yetenek İsmet “Takımla antrenmanların dışında bir de özel çalışıyorum. Güç ve kondisyon artırıcı çalışmaların yanı sıra atış tekniğimi de geliştiriyorum. Hızımı da artırdım” dedi.
Yeni sezon çalışmalarına Alba yeni başlarken İsmet yaz tatilinde de antrenmanlarını aksatmadığını söyledi. Beko Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde oynayan abisi Mutlu Akpınar ile yaz tatilinde özel antrenmanlar yaptıklarını söyleyen İsmet “Hocam bu sezon bana daha fazla görev vereceğini söyledi. Bunun için ben de çalışmalarıma yaz tatilimde de ara vermedim. Gaziantep'te ziyaret ettiğim abimle birlikte de çalıştık. O da bana tecrübelerini aktardı. Böylece benden yaşça büyük ve güçlü olan oyuncularla aramdaki farkı kapatmaya çalıştım” dedi.

ALBA BENİM İÇİN OKUL
Hamburg'da Korsanlar takımından gelecek vaat eden oyuncu olarak Alba'ya gelen İsmet “Alba dışında da teklifler vardı. Ancak ben Alba Berlin'i tercih ettim. Burada geçirdiğim süre içinde kendimi çok geliştirdim. Bana özel ilgi gösterildi. Burası benim için adeta bir okul gibi. Kendimi daha da geliştirmem lazım. Alba'yı tercih etmekle çok doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi biliyorum. Geçen yıl kupa şampiyonu olduk. Ligde final oynadık. Bu yıl da yine aynı başarıları yakalamak istiyoruz” dedi.

MİTHAT DEMİREL'DEN ÖVGÜ
İsmet'i Alba Berlin'e alan Alba Sportif Direktörü Mithat Demirel, genç oyuncunun üstün yeteneği bulunduğunu belirterek “İsmet yetenekli bir oyuncu. Öğrenmeye çok açık. Kendisini de çok geliştirdi. Almanya için önemli bir oyuncu olacak” dedi. Geçen yıl U19 takımında çok iyi maçlar çıkardığını hatırlatan Demirel “Kendi yaşıtları arasında hemen fark ediliyor” dedi. Alba'da oyun kurucu pozisyonunda oynayan İsmet'in takımıyla üç yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!