‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

Güncelleme Tarihi:

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 01:56

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Avrupa iftarına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala “MÜSİAD’ın iş hayatının yanında Türkiye'de siyasal değişim girişim yaşanırken demokrasiden yana durduğunu dünya alem birlikte tecrübe ettik ve gördük” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD Avrupa, Almanya’nın Köln kentinde üyelerine iftar yemeği verdi. İftara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve İstanbul milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Karaarslan, Essen Başkonsolosu Tolga Şimşir, Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz ve sivil toplum temsilcileri katıldı. İftarda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Avrupa Başkanı Bahattin Yılmaz, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek davete katılanlara teşekkür etti.

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

Haberin Devamı

BÖLGEYE FAYDA GELİR
Programdaki konuşmasında, salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selamlar getirdiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, şunları söyledi: “MÜSİAD’ın iş hayatının yanında Türkiye’de siyasal değişim, girişim yaşanırken demokrasiden yana durduğunu dünya alem birlikte. Bunu tecrübe ettik ve gördük. Dünya petrol rezervlerinin yüzde 58’i İslam ülkelerinin. Almanya, Japonya petrolü olmayan ülkeler. Bu iki ülkeyi topladığınız zaman 57 İslam ülkesinin gayri safi milli hasılasından daha fazla. O yüzden sizlerin Türkiye’den buraya gelerek yapmış olduğunuz faaliyetin öneminin altını çizerek vurgulamak istiyorum. Tüm İslam ülkeleri içinde parlayan, gelişen ve lokomotifliği üstlenmiş bir Türkiye ile Avrupa’nın lokomotifi Almanya’nın iş birliğinden bölgelerine zarar değil fayda gelir. İki ülkenin iş birliğinde en önemli kanallardan biri de sizsiniz. Sizin ortaya koyacağınız performans, gelişmeler, bu iki ülkenin halkları arasındaki ilişkiyi, iletişimi daha da ileriye taşıyacaktır.”

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

'UMARIM BARIŞ HÂKİM OLUR'
Kendisinin de Almanya doğumlu olduğunun altını çizen TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Akif Çağatay Kılıç ise “Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü derken altıncı nesle doğru gidiyoruz. Birlik, beraberlik ve hoşgörünün, aynı zamanda karşılıklı anlayışın en üst seviyesini yaşıyoruz. Burada yaşanan birçok zorlukları hep beraber aştık, aşmaya devam ediyoruz. Maalesef Rusya’nın saldırısıyla beraber cereyan eden Ukrayna’daki savaş sonucunda insanlar hayatını kaybediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın barış için ne kadar büyük bir çaba harcadığını dünyanın takdir ettiği bir ortamda ümit ediyorum ki, barış anlamına da gelen dinimiz İslam’ın hoşgörüsü ve kapsayıcılığıyla bu katliamlar son bulur ve barış hâkim olur” dedi.

Haberin Devamı

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

‘120 BİN MÜŞEBBİS, 500 BİN
KİŞİYE İSTİHDAM SALIYOR’
AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya da “Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına kavuşturduğu için Rabbime hamd ediyorum. Ramazan ayının Avrupalı Türk toplumuna, milletimize, ülkemize, ümmete ve insanlığa saadet, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bugün burada bizleri bir araya getiren MÜSİAD’a teşekkür ediyorum. 1961’de imzalanan iş gücü anlaşmasıyla buraya gelen insanlarımızdan, birinci nesilden bugün dördüncü nesle geldiğimiz bir süreçte, yaklaşık olarak 120 bin müteşebbisin 500 bin kişiye istihdam sağladığı ve gayrisafi milli hasılaya 50 milyar dolarlık katma değer sağladığı bir ortamın varlığını, mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşamalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

‘BİZE DÜŞEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAK’
YTB Başkanı Abdullah Eren ise “Bu ülkelerde yaşayan Türklerin ve Müslümanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu anlamda bizlere düşen, devlet olarak, devletin yetkili kurumu olarak buradaki vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel seviyelerinin yükselmesine katkı sağlamak. Bu anlamda 60 yılda ciddi çalışmalar yapıldı. YTB 2010 yılında kuruldu ama altmışlarda, yetmişlerde STK’lar kendilerini ayakta tutan çok ciddi çalışmalar yaptı. Bunlardan biri de MÜSİAD. İftar vesilesiyle bizleri bir araya getiren MÜSİAD ailesine teşekkür ediyorum. YTB olarak imkânlarımız ölçüsünde dünyanın neresinde vatandaşımız varsa yanında durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

‘MÜSİAD, Türkiye’de demokrasiden yana durdu’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!