İslam Konferansı devam edecek

Güncelleme Tarihi:

İslam Konferansı devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 10:33

Göreve başladığından beri Almanya için en büyük tehdidin aşırı sağ olduğunu belirten Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bir yandan aşırı sağla mücadele eylem planı hazırlarken, diğer yandan da İslam Konferansı’nın devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İSLAM Konferansı’nı toplumsal birlikteliğin bir temel yapı taşı olarak gördüğünü söyleyen Bakan Faeser, konferansı geliştirmek istediğini de kaydetti. Bakan, İslami derneklerin temsilcilerinin katıldığı atölye tarzı çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Almanya’da yaşayan Müslümanların, inançlarından dolayı ön yargı ve düşmanlıklara maruz kaldığını ifade eden Faeser, “Buna karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

SCHAEUBLE TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLDİ
İslam Konferansı’nın Müslümanların toplumun bir parçası olduğunu göstermesine katkı sağladığını ifade eden Faeser, örnek olarak bazı okullarda İslam din dersi verilmesini, üniversitelerde İlahiyat Fakültesi’nin açılmasını gösterdi. Bakan Faeser, “Almanya İslam Konferansı, Müslümanların toplumun doğal bir parçası olduğunu görmek veya duymak istemeyenlere yönelik önemli bir mesajdır” dedi. Alman İslam Konferansı 2006 yılında dönemin İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından hayata geçirilmişti. Geçen yasama döneminde İslam Konferansı’nın ana çalışma konularından birini Almanya’da imam eğitimi oluşturmuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!