İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınacak

Güncelleme Tarihi:

İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2022 13:20

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Iserlohn kentinde geçen hafta Müslüman mezarlığına yönelik yapılan saldırıdan sonra eyalet hükümeti, İslamafobiyle mücadele etmek için adım attı. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, bundan sonra İslam karşıtı saldırıları da kayıt altına alacak.

Haberin Devamı

EYALET Uyum Bakanlığı Müsteşarı Gonca Türkeli-Dehnert, antisemitizm gibi Müslüman karşıtı ırkçılık, siyahi ve Asya karşıtı ırkçılık için de yeni birimlerin raporlama yapacağını, bu raporlamada ise artık İslam karşıtı bir saldırı olduğunda ‘yabancı düşmanlığı’ yerine ‘İslam karşıtı’ olarak kayıt edileceğini söyledi. Türkeli-Dehnert, bununla ilgili Uyum Bakanlığı’nın bir çalışma yaptığını ve en kısa zamanda duyurulacağını belirtti. Müsteşar Gonca Türkeli-Dehnert Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Mağdurların karşılaştıkları ayrımcılık ve ırkçılığa karşı, suç duyurusunda bulunmaktan çekinseler bile, bunu bildirebilecekleri bir birime ihtiyacımız var. Oluşturulacak bir başvuru adresiyle, mevcut veri tabanı tamamlanabilir ve bu durumdan etkilenenlere doğrudan yardım edilebilir. Böylelikle mağdurların sesi duyulmuş olur” dedi.

Haberin Devamı

BİRÇOK SALDIRI KAYDA GEÇMEDİ
Gonca Türkeli-Dehnert, WAZ gazetesine verdiği röportajda da Iserlohn kentindeki saldırının, Müslüman karşıtı ırkçılık adına bir örnek olduğunu belirtti. Türkeli-Dehnert, siyasi motifli saldırılarla ilgili istatistiklerde birçok İslam düşmanlığıyla ilgili saldırıların kayıtlara geçmediğinin tahmin edildiğini de ifade ederken, birçok kişinin saldırıya uğradığı zaman veya mala zarar verildiği zaman suç duyurusunda bulunmadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!