IŞİD’e kaçan kızlar ile ilgili şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’e kaçan kızlar ile ilgili şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:08

IŞİD’e katılmak amacıyla geçen hafta İngiltere’nin başkenti Londra’daki evlerinden kaçan ve Türkiye üzerinden karayolu ile Suriye’ye gittiklerine inanılan 15-16 yaşlarındaki üç lise öğrencisinin sosyal medyada 70’ten fazla cihatçıyı takip ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) ve Amira Abase (15) isimli kız çocuklarının özellikle Twitter’da cihatçılar ile iletişim halinde olduğu belirtilirken, sosyal medya sitesi “Çocukları radikal İslamcılar’dan koruyamadığı” için eleştirildi.

İngiliz uzmanlar söz konusu cihatçı hesaplarının uzun süredir bilindiğini ancak Twitter tarafından engellenmediğini belirtti ve “Sosyal medya sitesi ihmalkar davranışı nedeniyle çocukların kandırılmasına destek veriyor” dedi.

Salı günü Türk Havayolları’na ait bir uçakla Londra’daki Gatwick Havalimanı'ndan İstanbul'a uçtukları tespit edilen kızlara henüz ulaşılamadı. Kızların aileleri “Evlerine dönmeleri” için çağrıda bulunurken, bir grup IŞİD militanı sosyal medyada kızların çoktan Suriye’ye ulaştığını iddia etti.

Haberin Devamı

IŞİD’e kaçan kızlar ile ilgili şok gelişme

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!