İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı

Güncelleme Tarihi:

İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 10:57

Almanya’ya maden işçisi olarak gelen Cemalettin Demir, ilk işe girdiği ve 40 yıl çalıştığı mermer ocağını satın aldı. Almanya’nın Dünyaca meşhur ‘Solnhofener’ mermerlerinin çıkarıldığı madende işlenen ürünler, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Haberin Devamı

TOPLAM 400 yüz bin metrekare maden ve 50 bin metrekare işleme alanıyla fabrika alanlarından oluşan tesisler, bu alanda Almanya’daki en tesislerden biri. 57 yaşındaki Cemalettin Demir, 1980’de Çorum’dan Almanya’ya geldiğini ve hemen şimdi sahibi olduğu madende çalışmaya başladığını söyledi. Almanya’ya ilk geldiği yıllarda birçok zorlukla karşılaştığını ancak bu engelleri azimle çalışarak aştığını belirten Demir, şunları söyledi: “İşçi olarak madende çalışmaya başladıktan sonra aynı iş yerinde taşeron olarak görev almak istedim. İlk zamanlarda bana aynı işi yapan Almanlardan yüzde yirmi daha az ücret teklif ettiler. Sebebini sorduğumda, “Sen Türk’sün ve ustalık belgen yok’ dediler. Yılmadım. Ustalık belgesi aldım ve Alman vatandaşlığına geçtim. Evrakları götürünce şaşırdılar ve ‘Tamam’ dediler. Ben de diğer Alman taşeronlarla aynı ücreti almaya başladım. Onlardan daha çok, cumartesi, pazar, tatil günü demedim, kendimi ispatladım. 40 yıl boyunca madenin her kademesinde çalıştım ve yükseldim.

Haberin Devamı

‘İLK BANA TEKLİF ETTİLER’
“Madenin 260 yıl ve 9 nesil sahipliğini yapan Alman aile artık satmak istediklerini söyleyince, hemen talip oldum. Aile de zaten ilk bana teklif etti. Önce Allah’a, sonra kendime ve aileme güvenerek hiç düşünmeden ‘Evet’ dedim. İşçi olarak başladığım madende patron oldum. Tabii ki bu günlere gelmek kolay olmadı. Günde 15-16 saat çalıştığım oldu. Ailem her zaman yanımdaydı. Şimdi 57 yaşındayım. İlk günkü istek ve azimle çalışıyorum. Çalışmaktan ve dürüstlükten feragat etmeyen herkes bir gün başarıya ulaşır. Özellikle Almanya’da yaşayan gençlerimiz okuyarak, azmederek ve çalışarak aşılamayacak engellerin ve kavuşulamayacak hedeflerin olamayacağını asla unutmasınlar. Gençlere tavsiyem, Hedefleri doğrultusunda yılmadan, azimle çalışan mutlaka başarılı olacaktır. Ben, birçok insana ekmek kapısı olan böyle bir tesise sahip olmaktan mutlu ve gururluyum. Bir Türk olarak, Almanya’da bunları başarmak daha da anlamlı.”

İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı
Kızı Seher Demir, oğlu Muharrem Demir ve damadı Rıdvan Demir, Cemalettin Demir’in en büyük yardımcıları.
İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı

Tesislerden çıkarılan ‘Solnhofener’ mermerler yüzyıllar önce İstanbul’daki Ayasofya Camii’nin inşasında da kullanılmış.
İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı

Haberin Devamı

İşçi olarak girdiği mermer ocağını satın aldı

BAKMADAN GEÇME!