Irkçılığa karşı bugün buluşalım

Güncelleme Tarihi:

Irkçılığa karşı bugün buluşalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 10:26

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bavyera milletvekili ve Bavyera Genel Sekreteri Arif Taşdelen’in ağabeyi Bayreuth Belediye Meclis Üyesi (SPD) Halil Taşdelen’in, evinin önünde bir aşırı sağcı tarafından saldırıya uğraması ve her geçen gün artan ırkçı saldırılar için ‘sessiz protesto’ mitingi düzenleniyor.

Haberin Devamı

BAYREUTH Göç ve Uyum Danışma Kurulu tarafından organize edilen ‘sessiz protesto’ mitingi, bugün 17.00-18.00 saatleri arasında şehir merkezindeki Stadatparket Neptunbrunnen’de gerçekleşecek. SPD milletvekili Arif Taşdelen de ağabeyine destek için orada bulunacak. Mitingle ilgili kısa bir açıklama yapan Arif Taşdelen, “Bayreuth kentinde yaşayan ve ırkçı olmayanlar tarafından sevilip sayılan Liyakat Nişanı sahibi bir Türk Belediye Meclis Üyesi Halil Taşdelen’e yapılan saldırıyı kınamak, ayrıca Almanya’nın farklı kentlerinde her geçen gün artan ırkçı saldırılara dikkati çekmek için barışçıl bir şekilde yüksek sesle konuşmadan, bizde ırkçılığın olmadığını hazırlanan afiş ve pankartlarla göstermek ve bölgemizdeki ırkçılığı dile getirmek istiyoruz” dedi.

Irkçılığa karşı bugün buluşalım

Valentin S. isimli saldırgan, evinin önünde arkadaşıyla konuşan Halil Taşdelen’e önce hakaret etmiş, kendisini uyarıp uzaklaşmasını söyleyen Türk siyasetçiye kafa atarak burnunu iki yerinden kırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!