Irkçı tezahürat maçı iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Irkçı tezahürat maçı iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 11:09

Almanya 3’üncü Ligi’nde ırkçılık skandalı yaşandı. MSV Duisburg-Osnabrück maçında bir taraftarın siyahi oyuncu Aaron Opoku’yu maymun taklidi yaparak aşağılaması üzerine maçın hakemi oyunu iptal etti. Polisin kısa zamanda kimliğini tespit ettiği taraftar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gözaltına alınan ırkçı taraftar sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

SKANDAL olay ligin ilk yarısının son maçında yaşandı. Osnabrück, Duisburg’a konuk oldu. Maçın ilk yarısında skor henüz 0-0 iken Osnabrück’ün siyahi oyuncu Aaron Opoku, köşe vuruşu için saha kenarına gitti. Bu sırada tribünden bir seyirci “Maymun” diye bağırıp, maymun taklidi yaparak ırkçı hakarette bulundu. Bunun üzerine Opoku yan hakeme şikâyette bulundu. Irkçı sataşmaya şahit olan yan hakem olayı telsizle bildirince maçın orta hakem 33’üncü dakikada oyunu durdurdu. Yapılan değerlendirme sonrasında maçın iptal edilmesine karar verildi. Seyircilere maçın iptal edildiği anons edildi ve gerekçesi açıklandı. Seyirciler, “Irkçılar dışarı” diye tezahüratta bulundu. Alman Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Rainer Koch, ırkçı taraftarın cezasız kalmaması gerektiğini belirterek yaşananlara tepki gösterdi. Statlarda ırkçıların yeri olmadığını belirten Koch, “Hakemin, her iki kulüpten sorumlu olanların ve stadyumdaki seyircilerin ezici çoğunluğunun bunu açıkça ifade etmesine sevindim” dedi.

Haberin Devamı

‘MÜSAMAHA GÖSTEREMEYİZ’
Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius (SPD) da zanlının yargılanıp gerekli en sert cezayı almasını umduğunu söyledi. Neue Osnabrücker Zeitung’a konuşan Pistorius, yaşanan olaya tepki gösteren izleyicileri ve oynamaya devam etmeyeceğini söyleyen iki takımı da dayanışmacı tutumlarından dolayı övdü. Osnabrück Belediye Başkanı Katharina Potter (CDU), “Sporda da ırkçılığa müsamaha gösteremeyiz. Bu, herhangi bir sonuçtan daha önemlidir” dedi. Ev sahibi MSV Duisburg takımının sözcüsü Martin Haltermann, suçlanan taraftarın diğer izleyicilerin yardımıyla çabucak belirlendiğini kaydetti. Haltermann, “VfL Osnabrück takımı anlaşılabilir bir şekilde artık mücadele edemezdi. Hakarete uğrayan oyuncu artık maçtan koptu ve herkes gibi tüm ekip de ve bizim takım da oyundan çıktı” diyerek Osnabrücklü futbolcuya destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!