İngiltere’de 2 kişi koli basilinden öldü

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de 2 kişi koli basilinden öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 11:26

İngiltere’de koli basili (E.coli 0157:H7) bakterisi, 150 kişinin hastalanmasına, 2 kişinin de ölmesine sebep oldu. Uzmanlar, hastalığın daha çok yayılmasından endişe duyuyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de 2 kişi koli basilinden öldü

İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede 150 koli basili vakası yaşandı. Bunlardan 144’ü İngiltere’de, 6’sı Galler’de, 1’i de İskoçya’da görüldü. Yetkililer, virüsten etkilenen kişilerin roka gibi yeşil salatalıkları iyice yıkamadan yemeleri sebebiyle enfeksiyon kapmış olabileceklerini açıkladı.

SALATANIN İÇİNE ROKA KOYMAYIN

İngiltere Halk Sağlığı İdaresi (PHE), yeşil salatalık tüketirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı. PHE, üreticilerin hazır karışık salata paketlerinin içine roka koymaması, tüketicilerin de koli basili salgınından dolayı yeşil yapraklı sebzeler tüketirken dikkatli olması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, mevcut salgına neyin yol açtığını belirlemeye çalışırken, koli basili virüsü kapmış olacağını düşününlerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını istedi.

KORUNMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Koli basili virüsü, yeterince iyi pişirilmemiş et ve yumurtadan geçebileceği gibi, doğal gübreyle yetiştirilmiş salata ve sebzeden de bulaşabiliyor.
İshale neden olan bakteri, daha ciddi durumlarda anemi ve böbrek yetmezliğine yol açabiliyor.
Tüm bunlardan korunmak için bunları yapın:
• Tuvaleti kullandıktan sonra, yiyeceklere dokunmadan önce ve sonra ellerinizi yıkayın.
• Çiğ yenecek bütün sebze ve meyveleri yıkayın.
• Sebze ve salataları saklamadan önce bütün kir ve toprağı temizleyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!