İngiltere Türkleri sandığa gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 12:19

İngiltere’de 84 bin 558 kayıtlı Türk seçmen bugün ve yarın oy kullanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi için İngiltere, İskoçya,

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor
Galler ve Kuzey İrlanda’da (Birleşik Krallık) yaşayan Türk vatandaşları 30-31 Mayıs tarihlerinde Londra ve Edinburgh’da sandık başına gidecek.

Birleşik Krallık’ta 81 bin 643’ü Londra’da, 2 bin 915’i ise İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da olmak üzere toplam 84 bin 558 kayıtlı seçmen bulunuyor.

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor


Türk vatandaşları, İngiltere’nin başkenti Londra’da Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nde, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da ise Edinburgh Başkonsolosluğu çalışma ofisinde oy kullanabilecek.

İNGİLTERE GEÇEN DÖNEM ‘EKMELEDDİN’ DEMİŞTİ

Oy verme işlemi iki gün de 10.00-19.00 saatlerinde yapılacak ve vatandaşlar istedikleri saatte oy kullanabilecek.
Yurt dışında kullanılan oyların sayımı kanunen yurt dışında yapılamıyor. Kamu görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin refakatiyle oylar Türkiye’ye gönderilecek.

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor


İngiltere’de, geçen dönem yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu oyların yüzde 49.72’sini (2.525 oy) alarak ilk sırada yer aldı.
Selahattin Demirtaş yüzde 26.74 oy alarak ikinci (1.358 oy) oldu. Recep Tayyip Erdoğan da yüzde 23.53 oy alarak üçüncü (1.195 oy) olmuştu.

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor

Haberin Devamı

SAAT 10.00’DA BAŞLADI

Konuyla ilgili Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada özetle,
“Birleşik Krallık’ta oy kullanacak vatandaşlarımızın seçim tarihinden önce www.ysk.gov.tr adresinden yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve hangi Başkonsolosluk görev alanında kayıtlı olduklarını öğrenmeleri önem arzetmektedir. YSK tarafından belirtilen tarihe kadar adres beyanı yaptıran vewww.ysk.gov.tr adresinde kayıtlı olan vatandaşlarımız oy kullanabileceklerdir! Yurt dışında adres beyanı yaptırmış olan ancak Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız Gümrük kapılarında oy kullanabileceklerdir.
Londra Başkonsolosluğu görev bölgesinde kayıtlı olan vatandaşlarımız 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nde (Kensington, Londra, W14 8UX) oy kullanabileceklerdir.

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor


NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT GEREKİYOR

Edinburgh Başkonsolosluğu görev bölgesinde kayıtlı olan vatandaşlarımız ise aynı tarih ve saat aralığında Edinburgh Başkonsolosluğu’nun çalışma ofisinde (Forsyth House, 93 George Street, Edinburgh, EH2 3 ES) oy kullanabileceklerdir. Seçimlerde randevu sistemi uygulanmayacaktır. Seçmenlerin 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında tercih edecekleri bir gün ve saatte oylarını kullanmaları mümkündür. Seçim günü oy kullanabilmek için üzerlerinde T.C. Kimlik numarası bulunan fotoğraflı ve geçerli bir nüfus cüzdanı veya T.C. pasaportu ibraz edilmesi gerekmektedir. Seçimlerle ilgili her türlü bilgi talebiniz için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oluşturulan “Yurt Dışı Seçmen Çağrı Merkezi”ni arayabilirsiniz: +90 444 9975” denildi.

İngiltere Türkleri sandığa gidiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!