İlkay istiyor ama Löw alacak mı?

Güncelleme Tarihi:

İlkay istiyor ama Löw alacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 10:14

Almanya milli takımı yeniden oluşturulacak. Yeni milli takımı, şampiyonada yapılan hataların analizini ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, bugün açıklamalarda bulunacak. Löw geleceğin milli takımını bugün Münih’te düzenleyeceği basın toplantısıyla anlatacak.

Haberin Devamı

MİLLİ takım teknik direktörü Löw’ün yapacağı basın toplantısında, hedeflerden ve yapacağı analizlerden daha çok yeni milli takım aday kadrosunda hangi futbolcuların yer alacağı merak ediliyor. 2014 Dünya Şampiyonası’nda kupayı kaldıran, ancak 2018 yılında tarihi başarısızlığı yaşatan futbolculardan hangileri milli takımda kalacak, hangileri bundan sonra alınmayacak gibi soruların cevapları Löw’ün basın toplantısında verilecek.

MESUT HAKKINDA KONUŞACAK MI?
Löw, Mesut Özil’in milli takımı bırakmasından sonra konuyla ilgili hiç konuşmadı. 2010 yılından beri Löw’ün gözdesi olan Mesut ile ilgili neler söyleyeceği de bir başka merak konusu. Mesut’un veda kararından sonra yıldız futbolcuyla görüşüp görüşmediği de bilinmiyor.

İLKAY VE EMRE NE OLACAK
Kadroya göçmen kökenli futbolcuları alarak Alman milli takımında yeni bir sayfa açan Löw’ün aynı tutumunu sürdürüp sürdürmeyeceği de merak ediliyor. Mesut Özil ile birlikte geçen mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra’da buluşan İlkay Gündoğan da eleştiriler odağındaki futbolcuydu. Mesut Özil, kendisine yönelik ırkçı söylemlere ve tutumlara tepki göstererek milli takımdan ayrılmıştı. İlkay ise sosyal medya hesaplarında Alman milli takımında kalmak istediğini açıklamıştı.
İlkay, bir takipçisinin, “En büyük hedefin nedir?” sorusuna, “Milli takımın bir parçası olmak” cevabını vermişti. İlkay’ın milli takımda kalıp kalmayacağı Löw’e bağlı. Löw İlkay’ın futbol yeteneğine güvendiğini hem sözleriyle hem de onu her sakatlıktan sonra derhal milli takıma alarak göstermişti. Sakatlığı nedeniyle dünya şampiyonası kadrosuna alınmayan Juventus’lu Emre Can’ın yeni milli takımda yer alıp alamayacağı da başka bir soru. Beklentiler Emre’nin aday kadroya çağrılacağı.

SUAT SERDAR DA MI?
Löw’ün milli takıma gençleştirmesi bekleniyor. 2017 yılında Dünya Şampiyonu olan ümit milli takımdan birçok isme yer vermesi tahmin ediliyor. Bu isimlere ilave olarak Schalke 04’li Suat Serdar’ın da milli takımda yer alması sürpriz olmayacak. Güçlü fiziği ve bitmek bilmez enerjisiyle Bundesliga’nın başarılı futbolcularından biri olan Suat Serdar, daha önce Türk milli takımı yerine Alman milli takımında oynamak istediğini açıklamıştı. Löw, Fatih Terim’in milli takım davetini de Alman milli takımı için ret eden 21 yaşındaki Suat Serdar’ı orta sahada Khedira’ya alternatif olarak düşünebilir.

Haberin Devamı

PRENSLERİNE YOL VERECEK Mİ?
Löw, milli takımın başına geçtiğinde en çok kadro istikrarına önem verdi. Bu yüzden çok eleştirildi. 12 yıl boyunca bu eleştirilere kulağını kapattı. Güvendiği isimlerin formuna bakmaksızın onları hep milli takıma aldı. Sami Khedira, Mats Hummels, Jonas Hector, Thomas Müller, Jerome Boateng ve Marco Reus Löw’ün her zaman aday kadroya alıp oynattığı futbolcular oldu. Her biri Löw’ün birer prensiydi. Şimdi bu isimlerle yol ayrımına gelindi. Löw yine bu isimlere güvenecek mi bilinmiyor. Yoksa prenslerine, “Buraya kadar” mı diyecek?
Alman milli takımı 2018 Dünya Şampiyonası’ndan sonra ilk maçını Münih’te Fransa ile oynayacak. Son Dünya Şampiyonu Fransa ile Almanya’nın karşılaşması 6 Eylül’de. Panzerler 9 Eylül’de ise Peru ile oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!