İlk kez mahkemeye çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk kez mahkemeye çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 09:06

Almanya’nın Münih kentinde yargılanmasına dün başlanan 21 yaşındaki Ufuk C., mahkemedeki ilk ifadesinde şehit olmak ve Cennetteki 72 huri için Suriye'ye savaşa gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

MÜNİH Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıkan Türk kökenli Alman vatandaşı Ufuk C., terör örgütü El Nusra cephesinde savaşmak ve Suriye'de silahlı eğitim almakla suçlanıyor.

Zanlıya yönelik bir diğer suçlama ise terör örgütü propagandası yapmak.

Kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili ifade veren Ufuk C. “Ben İslam hakkında fazla bilgiye sahip değildim. Amacım Suriye'de Müslümanlara yardım etmekti” dedi. Kalaşnikofla eğitim aldığını söyleyen Ufuk C., “Amacım şehit ve 72 huriye sahip olmaktı” dedi.

Geçen Eylül ayında Berlin'de, Junud Al Sham kamplarında silahlı eğitim almak ve terör örgütüne savaşçı kazandırmak suçlamasıyla yakalanan Murat S.'nin yargılanmasına da yakında başlanacak. Murat S. hakkında savcılık iddianamesini tamamlayıp mahkemeye sundu.

İddianamede, üç çocuk babası 40 yaşındaki Murat S.'nin 2011 yılından beri istihbaratın takibinde olduğu yer aldı.

Murat S.'nin ilk kez 2013 yılında Suriye'ye gittiği de iddianamede yer alırken, Murat S.'nin Suriye'de Alevi köylerine yapılan baskınlara da katıldığı belirtildi. İddianamede Murat S.'nin ayrıca Suriye'de bulunduğu sırada ölen askerlerin fotoğraflarını çekip Almanya'daki sempatizanlara gönderdiği de iddianamede yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!